Koje su boje u trendu za jesen-zimu 2023/2024?

by | October 17, 2023
Koje su boje u trendu za jesen-zimu 2023/2024?

Sezonske boje uvek su u trendu, a za jesen-zimu 2023/2024. godine stiže osveženje klasičnih nijansi i bljesak topline. Crvena, smeđa, plava, bež roze ili terakota su nijanse koje će diktirati trendove u enterijeru ove sezone.

Evo liste trendi boja za jesen-zimu 2023/2024

U skladu sa sezonom, paleta boja obnavlja trenutni ukus fokusirajući se na tonove koji se nalaze na raskrsnici udobnosti i hrabrosti. Monohromatska neutralnost više nije imperativ od dolaska estetike usmerene ka sedamdesetim i osamdesetim godinama, ali nijanse koje su prijatne oku nisu rekle svoju poslednju reč, namećući povratak osećanja udobnosti i šarma.

Tamno crvena za dozu sofisticiranosti

Podsećajući na prošlost koja je za neke smatrana predalekom, crvena boja je iznenadila donoseći izraženu raskoš. Na raskrsnici između karmina i vinove čestice, ova boja svojom živahnom intenzivnošću, naročito proslavljena od strane Pantone-a 2023. godine izborom Viva Magenta, najavljuje dolazak boje okupane opipljivim šarmom. Tamno crvena se koristi na malim i velikim objektima u lakiranom izdanju, sa repertoarom koji se može opisati kao savremen, ali i sofisticiran.

Članak se nastavlja posle reklama

Bež roze da izbegnete rizik

Ispred demonstrativne palete koja diktira trend, roze-bež nijanse nameću blagi povratak osnovama, pozivajući na fer i umereni stil. Gotovo da može zameniti toplinu svete bele boje, “Tendre Cocon”, boja godine po izboru proizvođača boja Dulux Valentine, ima značajan uticaj na ovaj novi pristup neutralnosti u enterijeru. Razvijajući se sa svetlom i kombinacijama, bež i njegove varijacije pokazuju neuništivu univerzalnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Smeđa da zagreje atmosferu za jesen-zimu 2023/2024

Ako se nekoliko zaljubljenika usudi da koristi crnu boju, ljubitelji prigušenih monohromatskih nijansi će se pridružiti trendu sezone kako bi povećali poželjnost svog enterijera. Idealan za zagrejavanje atmosfere, smeđa sa čokoladnim tonovima nameće svoje ukusne pigmente u malim dodirima, ali naročito u celini. Smeđa igra sa različitim nijansama, uzdiže se među najpopularnije boje trenutka. Preporučuje se za velike komade nameštaja i zidove (i plafon) neosporno šik dnevnog boravka.

Članak se nastavlja posle reklama

Svetlo plava da ublaži atmosferu

Prisutna već nekoliko sezona, značaj jeseni-zime 2023/2024. godine je u tome da bude nežna i utešna. Otvorena vrata za izuzetno mekanu paletu boja, plavkasti odrazi guraju dekor u balon čistih boja. Plavo-siva ili prozirno plava, bebi plava ili englesko plava, ova boja, čija nežnost nije više u sumnji, nudi putovanje do britanske prelepe prirode, gde pastelna nijansa izražava svoju ličnost. Svetla, ali harizmatična, nežna, ali ne i previše šećerna, najpopularnija plava boja trenutka dodaje dodatnu dozu šarma bez mnogo truda.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Borjana Božić

hemul75/gettyimages

Tags: