Kako da odaberete dekorativne lampe u dnevnoj sobi?

Dekorativne lampe mogu da budu zanimljiv detalj u svakoj prostoriji, a evo kako da ih uklopite u dnevnoj sobi.

by | April 18, 2023
Dekorativne lampe u dnevnoj sobi

Dekorativne lampe u dnevnoj sobi itekako mogu da izmene izgled cele prostorije. Svejedno je da li su u pitanju stone ili podne lampe, one će vašoj dnevnoj sobi dati posebnu čar. 

Dekorativne lampe u dnevnoj sobi su važan detalj

Svako okruženje zahteva drugačiji tip osvetljenje u zavisnosti od atmosfere koju želite da stvorite. Sobe za opuštanje, kao što je uostalom i dnevna soba, traže intimnija i niža osvetljenja.

Abažur lampe

Abažur lampe su farncuskog porekla i stvaraju udobnu atmosferu “svetle senke”. To ovom lampom čini sjajnim izborom ako ne volite jako prigušena svetla, a ne želite ni jako osvetljenu prostoriju. Ove lampe imaju i stonu i stojeću verziju, pa ih lako možete ukombinovati.

Članak se nastavlja posle reklama

Podne “iskrivljene” lampe

Podne “iskrivljene” lampe su idealne ako u vašoj dnevnoj sobi imate kutak za čitanje ili samo volite da rešavate ukrštene reči namešteni u udobnu sofu. Ovaj tip lampi postoji u različitim oblicima, bojama i materijalima tako da ćete lako pronaći lampu za vašu dnevnu sobu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekorativne lampe u dnevnoj sobi: Podne lampe sa stolićem

Ove lampe su veoma popularne i prava su senzacija. Sam izgled lampe podseća na pomoćnika koji vam je uvek na usluzi. Osim zanimljivog izleda, veoma su praktične zbog stolića na koji možete da odložite stvari koje želite na dohvat ruke.

Članak se nastavlja posle reklama

Klasične stone lampe

Ovaj tip lampi je uvek u modi. Ako volite klasične dekorativne lampe, onda stone abažur lampe ili druge slične vrste mogu da divno dekorišu vaš dom. Lako ćete ih uklopiti, a njihovo osvetljenje će dati posebnu čar vašem domu.

Članak se nastavlja posle reklama

Neobične stone lampe

Sa druge strane, dekorativne lampe u dnevnoj sobi mogu da budu neobičan, možda čak i akcentni detalj u prostoriji. Međutim, za ovakve lampe potrebno je malo više istraživanja i šetkanja po prodavnicama. Ipak, veoma je važno da unapred znate kakvu atmosferu želite da stvorite da biste lako odabrali pravu lampu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekorativne lampe u dnevnoj sobi mogu mnogo da učine za vaš prostor. Čak bi se moglo reći, da prostor deluje monotono i prazno bez njih. Naravno, u zavisnosti od stila u kom je vaš dom, odaberite lampu koja će se tu savršeno uklopiti.


Snežana Vranić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus