Svetao stan veličine 79 m² u kojem se kriju zanimljivi detalji

by | June 7, 2024
Svetao stan veličine 79 m² u kojem se kriju zanimljivi detalji

Dizajneri iz studija Aleksandar Tišler govore o svom novom projektu – živopisnom stanu za bračni par sa sinom školskog uzrasta.

Svetao stan veličine 79 m²: Elegnatno i trendi

Enterijer ovog stana je kreiran za mladu, aktivnu porodicu sa sinom školskog uzrasta. Kupci su zahtevali da prostor bude što udobniji za život, ali i da bude ispunjen jarkim bojama i printovima.

Rad je započet planiranjem prostora. Na površini od 79 kvadratnih metara rasporedili smo kuhinju-dnevnu sobu, dečiju sobu, glavnu spavaću sobu i dva kupatila. Proširili smo kupatilo za goste uzimajući deo hodnika, a roditeljsku spavaću sobu smo malo uvećali smanjivši dečiju sobu i dodelili prostor za garderobu kroz koju se ulazi u kupatilo.

Kuhinja-dnevna soba u stanu od 79 kvadrata izgledaju ovako:

Osnovna boja u šemi boja je bela, koja služi kao pozadina za plave, crvene i zelene akcente. U svakoj prostoriji, uključujući kupatila, koristili smo sopstvene kombinacije nijansi i tekstura.

U kuhinji-dnevnoj sobi, kuhinjski set je u centru pažnje. Sastoji se od tri bloka: tamnoplavih donjih modula, belih zidnih ormara podeljenih na kvadrate i pravougaonike, i monolitnih ormara sa ugrađenim aparatima. Ormari su pomogli da se sakrije niša koju je ostavio programer i prilagodi geometrija sobe. Jedinica za snabdevanje je takođe skrivena iza njih, a na zadnjem zidu centralnog ormara nalazi se otvor za servisiranje opreme.

Trpezarija

Trpezarija je naglašena reljefnim gipsanim pločama sa geometrijskim uzorkom. Izabrali smo sklopivi sto kako bi mogla da se okupi cela porodica i prijatelji vlasnika. Bogata plava boja stola odražava nijansu kuhinjskih fasada.

Spavaća soba

U spavaćoj sobi smo napravili akcentni zid u nijansi borovine, na kojem krevet sa bordo uzglavljem izgleda impresivno. Lampe od matiranog stakla su izabrane da odgovaraju, ispunjavajući prostor toplom svetlošću. Pored kreveta je ormar u kojem je skriven modul za opremu koji se može povezati sa projektorom iznad kreveta, kao i rešetka za usis vazduha. Prečišćen i ohlađen vazduh se dovodi kroz rešetku iznad ulaza u spavaću sobu.

Kupatila

U kupatilima smo koristili porcelanske pločice, elemente od Ideal Luk-a, umivaonike od Isvea-e, i miksere od Hansgrohe-a. Dizajnirali smo i izradili sav plakarni nameštaj specijalno za ovaj stan, uzimajući u obzir stil života i potrebe vlasnika.

 

Borjana Božić

Lisa Anna/pexels.com

Tags: