Ovog leta sam odlučila da renoviram kupatilo, a ovo je razlog zbog kojeg biram zelene pločice

by | May 25, 2024
Ovog leta sam odlučila da renoviram kupatilo, a ovo je razlog zbog kojeg biram zelene pločice

Ovog leta odlučila sam se za avanturu renoviranja svog kupatila, i to iz više razloga. Prvo, moje staro kupatilo izgledalo je poput scene iz prošlog veka – dotrajalo i nedostojno svog potencijala. Osim toga, želela sam da dodam lični pečat prostoru i osvežim ga na način koji će istovremeno biti moderno i prijatno.

Renoviranje kupatila: Zašto su zelene pločice moj izbor?

Kada je došlo vreme da odaberem pločice, nisam dugo razmišljala. Odlučila sam se za zelene pločice iz nekoliko razloga. Prvo, zelena boja asocira na prirodu, mir i svežinu, što je upravo ono što želim da osetim u svom kupatilu. Osim toga, zelena boja ima i terapeutska svojstva – opušta i umiruje, što je savršeno za prostor poput kupatila gde želimo da se opustimo nakon napornog dana.

Takođe, zelene pločice odlično se uklapaju sa prirodnim materijalima poput drveta i kamenja, pa sam planirala da kombinujem ove elemente kako bih postigla harmoničan i prirodan izgled kupatila.

Još jedan razlog za odabir zelenih pločica bio je taj što želim da doprinesem očuvanju okoline. Zelena boja podseća me na prirodu koju treba da čuvamo, pa sam se odlučila za pločice koje su proizvedene na ekološki prihvatljiv način.

Zelene pločice za lepše novo kupatilo

Savet koji bih dala drugima prilikom renoviranja kupatila jeste da odaberu boje i materijale koji odražavaju njihovu ličnost i stil, ali i da razmisle o praktičnim aspektima poput održavanja i funkcionalnosti. Takođe, važno je da se prilikom odabira boja i materijala razmisli o celokupnom ambijentu prostora i kako će se odabrani elementi uklopiti sa postojećim ili planiranim dekorom. U mom slučaju, zelene pločice su bile idealan izbor koji je doprineo svežini, prirodnosti i estetici mog renoviranog kupatila.

Pored estetskih razloga, zelene pločice su takođe bile praktičan izbor za moje kupatilo. Zelena boja ima sposobnost da vizuelno proširi prostor, čineći ga svetlijim i prozračnijim. S obzirom na to da moje kupatilo nije bilo veliko, ova karakteristika je bila posebno važna. Takođe, odabrane pločice su bile otporne na vlagu i lako održive, što je ključno za prostor poput kupatila koji je izložen čestom korišćenju i vlažnosti.

Ukupno gledano, izbor zelenih pločica za renoviranje kupatila nije samo bio estetski, već i praktičan i ekološki osvešćen. Sada, svaki put kada uđem u svoje osveženo kupatilo, osećam se okružena prirodom i harmonijom, što je upravo ono što sam želela postići ovim projektom renoviranja.

Borjana Božić

Joe Hendrickson/gettyimages