Ova engleska kuća u vintidž stilu odiše toplom energijom

by | November 3, 2023
Ova engleska kuća u vintidž stilu odiše toplom energijom

U ovom domu svaki kutak obuzima nežnošću svojim toplim detaljima. Pogledajte kako izgleda ova kuća u vintidž stilu sa mnogo ljubavi.

Zaslužan za ovu lepotu je stariji bračni par – dama, koja je izradila ručno jorgane, prostirke za nameštaj i dekorativne jastuke, kao i gospodin, koji je spasio starinske komade nameštaja i dao im novi život.

Engleska kuća u vintidž stilu odiše toplom energijom

Vintidž kuhinja

Umesto, do tada, zasebnih prostorija, vlasnici su rešili da povežu kuhinju, dvenu sobu i trpezariju. Ako ništa drgo, pogled na prelepi kamin upotpunio je vintidž stil ove kuhinje. Klasičan dupli štednjak postavljen u originalnu nišu kamina ima nostalgičnu pozadinu koja je popločana klasičnim dizajnom u stilu delfta. Stolnjak podseća na jorgan i doprinosi ovom toplom ambijentu, dok neusklađeni starinski porculan prikazan na komodama i stalku za tanjire upotpunjuje ugođaj doma.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuća u vintidž stilu: Trpezarija

Prostor za obroke sa porodicom je u starinskom skandinavskom stilu sa slojevima zimske bele boje, pored trpezarijskog stola, stolica i komode koji su u gustavijanskom stilu. Drvena ograda iznad prostora je ručno rađena za postavljanje zavese kako bi čitav prostor delovao formalno ali odmereno.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintidž dnevna soba

U dnevnoj sobi, prozori su takođe obučeni zavesama u istoj paleti boja. Originalni kamin podseća na to da ovaj dom ima skoro 120 godina.

Ova vintidž dnevna zona pametno kombinuje udobnost i praktičnost. Kao i u ostalim prostorijama, pod je ofarban u belo kako bi se maksimalno povećala osvetljenost u prostoriji. Fotelja je prekrivena starinskim platnenim čaršavima, a jorgan je odličan dodatak za sofu. U levoj niši, drvene police su ukrašene knjigama i skrivaju televizor, dok zavesa sakriva druge manje atraktivne stvari za dnevnu sobu.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintidž dnevna soba: 9 saveta za romantičnu i toplu atmosferu

Članak se nastavlja posle reklama

Vintidž spavaća soba

Udoban i starinski krevet se savršeno uklapa uz drvenu komodu i dekorativne gajbice za odlaganje. Ukrašen je vintidž jastucima i jorganima, a zidovi su obloženi radosnim printom u istom stilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintidž spavaća soba: 5 luksuznih detalja koji menjaju utisak

Dečija soba

Kada dođu unuci, vlansici su pripremili sobu i za njih. U potpuno vintidž stilu sa nežnomzelenom i crvenom bojoj, ova spavaća soba je pravi dečji raj.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintidž kupatilo

Iako su sve prostorije u domu manje-više kompaktne, ovo vintidž kupatilo nije štedelo prostor. Ovde se zapravo nalazila glavna spavaća soba, a sada je prostrano kupatilo sa neverovatnim pogledom. Vlasnici kažu da vodovodni sistem nije bio toliko izazovan koliko je bilo tešku kadu odneti na sprat 🙂 Na kraju, da bi sačuvali leđa, pozvali su profesionalce za selidbe.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

JPrescott/GettyImagesPlus