Pre i posle: Od stare i nefunkcionalne do moderne kuhinje

by | October 14, 2024
Pre i posle: Od stare i nefunkcionalne do moderne kuhinje

Ukoliko planirate renoviranje svoje kuhinje, istražite inspirativne transformacije kuhinja koje su redizajnirali profesionalci u oblasti dekoracije.

Kuhinje u fokusu: Pre i posle koji inspirišu

Kuhinja je postala centralni deo naših domova. Osim što je mesto za pripremu obroka, ona je i prostor za okupljanje porodice i prijatelja. Zbog toga nije iznenađujuće što je kuhinja jedan od glavnih ciljeva prilikom renoviranja doma. Stručnjaci koji su se istakli na platformi Houzz.fr koriste kreativna rešenja i prate aktuelne trendove kako bi modernizovali ova omiljena mesta. Od zatvorenih kuhinja koje postaju otvorene i prostrane, do malih prostora koji se preuređuju u multifunkcionalne zone, svaka transformacija nudi inspiraciju.

Savršene prepravke: Pre i posle modernih kuhinja

Evo nekoliko primera pre i posle renoviranja kuhinja koje su u potpunosti promenjene kako bi se prilagodile željama i potrebama korisnika.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre: Klasična kuhinja u haussmannskom stanu

U 8. arondismanu Pariza, stara kuhinja je zahtevala ozbiljno osveženje. Namestaj od melamina u imitaciji drveta i pod koji liči na tepih nisu odgovarali vlasnici, arhitektici Tatiani Nicol.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle: Kuhinja u boho šik stilu

Plan kuhinje je revidiran, a sudoperu su postavili u nišu obloženu zeligama. U središtu se nalazi drveni sto, a u enterijeru su prisutni različiti tipovi drveta i detalji u boji mesinga koji daju posebnu notu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre: Klasična kuhinja pod mezaninom u pariskom loftu

Članak se nastavlja posle reklama

U nekadašnjem ateljeu u 11. arondismanu, kuhinja je imala funkcionalan raspored u obliku slova L, ali je delovala mračno.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle: Modernizovana i optimizovana kuhinja

Arhitektica Isabelle Heilmann je sačuvala osnovni raspored, ali je zamenila stari namestaj novim, obloženim drvetom. Pod je zamenjen pravim drvetom, obojenim u belo, što stvara harmoničnu celinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre: Kuhinja iz 70-ih godina

U kući u Nantou, kuhinja je bila tamna i nefunkcionalna, bez ikakvih modernih transformacija.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle: Moderna kuhinja od svetlog drveta

Arhitektica Pauline Marchal je potpuno preoblikovala prostor, koristeći prirodne materijale. Nova kuhinja nudi svetlost i funkcionalnost uz savremeni dizajn.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre: Napuštena kuhinja u staroj šupi

Ova šupa u Girondi nije imala nikakve tragove kuhinje pre renovacije.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle: Kuhinja sa rustičnim akcentima

Nova kuhinja kombinuje savremene elemente sa rustičnim šarmom, koristeći prirodne materijale i elegantne završne obrade.

Pre: Zatvorena kuhinja bez karaktera

Ova stara kuća imala je lepe prostore, ali kuhinja nije imala modernu funkcionalnost.

Posle: Moderna otvorena kuhinja

Arhitektica Cécile Pajot Bignon otvorila je kuhinju ka dnevnoj sobi i dodala tamnozelenu boju na zidovima, čime je dodala karakter prostoru.

Ovi primeri pokazuju koliko renovacija kuhinje može biti inspirativna i korisna. Svaka transformacija predstavlja savremene trendove i mogućnosti koje omogućavaju stvaranje funkcionalnog i estetski privlačnog prostora. Uložite u svoju kuhinju i uživajte u njenom novom izgledu!


Saiful Islam/gettyimages