Ovako se čuvaju ostaci hrane od praznika
Dobra stvar kod porodičnih okupljanja su ostaci hrane od praznika. Osim što ne morate kuvati par dana, možete ih iskoristiti i za nove obroke.
Ovako se čuvaju ostaci hrane od praznika
Kada ih organizujete pravilno i na vreme, ostaci hrane od praznika vam mogu poslužiti za mnogo više obroka nego što mislite. U nastavku pogledajte kako da izvučete maksimum posle praznične večere ili ručka.
Meso
Ono što je sigurno, mesa nikada ne fali na przaničnim okupljanjima. Na kraju ga nekako uvek ostane previše. Kako biste ga sačuvali, predlažemo da ga isečete kako bi bilo jednostavnije.
Osim što meso možete čuvati u frižideru nekoliko dana, ostaci se mogu podeliti na porcije i čuvati u zavrzivaču do tri meseca.
Povrće
Nakon što se ohladi, kuvano povrće i nije najzahvalnije za čuvanje. Ostaci hrane od praznika u vidu povrća često mogu promeniti teksturu nakon kratkog perioda. Zbog toga bi bilo idealno da ih čuvate u suvim posudama koje ćete staviti što pre u frižider. Trik koji pomaže je da izbegavate da ga prekuvate.
Salate
Hermetički zatvorene posude su jedni od najboljih prijatelja za čuvanje salate scežom. Možete koristiti i tegle ili bilo koje druge posude, samo budite sigurni da su potpuno zatvorene. Osim za salate, ovako možete čuvati i ostatke testenine u frižideru.
Ostaci hrane od praznika – kolači
Bez obzira da li bi kolačni trebali da se čuvaju u frižideru ili je u redu da ostanu u kuhinjskoj ostavi, dobra ideja je da umotate ivice kako biste sprečili da se osuše ili upijaju ukus i miris druge hrane.
Čuvajte ih na hladnom i suvom mestu ili u frižideru nekoliko dana. Ako ih nećete uskoro pojesti, razmislite o zamrzavanju kriški deserta pojedinačno. Odmrznite ih po potrebi za svež ukus.
Supe i čorbe
Tečni ostaci hrane od praznika, kao što su čorbe i supe, savršene su za zamrzavanje. Ohladite ih i čuvajte u frižideru 3-4 dana ili ih zamrznite u pojedinačnim posudama. Jednostavno ih izvadite i odmrznite u frižideru preko noći kada želite da ih koristite i ponovo zagrevajte polako dok se ne zagreju.
Iskustvo u medijima stekla je radom na portalima lepotaizdravlje.rs i marieclaire.rs. Kao i svaka Devica, preferira minimalistički stil uređenja ali slaba tačka su joj vintidž dekoracija koju sezonski rotira za svoj mali stan. Alergična na pretrpan prostor, izuzetno vodi računa o tome da je raspored nameštaja uvek besprekoran, a dekorativnih komada sasvim dovoljno za ravnotežu enterijera.