Posna supa od pasulja – najbolji jeftin ručak
Ova posna supa od pasulja ima kombinaciju neverovatnih ukusa, divnu teksturu i zaista se lako pravi. Kladimo se da će ovo biti novi omiljeni recept za zimu.
Posna supa od pasulja – najbolji jeftin ručak
Iznenadićete se što ukusna posna supa od pasulja može biti pripremljena za najviše 30 minuta. Pogledajte u nastavku kako se priprema.
Od čega se pravi supa od pasulja?
- 1 kašika maslinovog ulja, 1 luk, 2 čena belog luka – za ukusnu aromatičnu podlogu.
- 2 šolje supe od povrća – za veću dubinu ukusa.
- 1 konzerva paradajza – konzerva paradajza pojačaće aromu.
- 1 konzerva crvenog ili belog pasulja – odličan je izvor proteina i veoma je zasitan.
- 1 kašika slatke mlevene paprike – za boju i nagoveštaj slatkoće
- čili u prahu, dimljena paprika, mleveni kim (po ukusu) – neodoljiva mešavina začina za ovu supu.
- sok od polovine limuna – malo kiselosti donosi nalet svežine i upotpunjuje sve ukuse.
Kako se pravi posna supa od pasulja?
- Prodinsajte luk u loncu za čorpe ili supe. Umešajte beli luk, supu od povrća, paradajz, pasulj, i začine. Kuvajte oko 8 do 10 minuta
- Uz pomoć blendera napravite krem čorbu tako da tekstura bude kao pire (ili ostavite neke komadić za teksturu). Dodajte sok od limete, so, biber i uživajte.
Šta poslužiti uz supu od pasulja?
- Sviđa nam se jednostavnost uparivanja sa kriškom hrskavog hleba.
- Možete ga poslužiti i uz prilog salatu.
- Često se servira uz sendvič sa sirom na žaru.
Članak se nastavlja posle reklama
Ostaci i skladištenje
- Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru 4-5 dana.
- Ponovo zagrejte u malom loncu na laganoj vatri, povremeno mešajući.
- Možete i zamrznuti ovu supu do 3 meseca. Odmrznite je u frižideru preko noći pre ponovnog zagrevanja za najbolji ukus.
Iskustvo u medijima stekla je radom na portalima lepotaizdravlje.rs i marieclaire.rs. Kao i svaka Devica, preferira minimalistički stil uređenja ali slaba tačka su joj vintidž dekoracija koju sezonski rotira za svoj mali stan. Alergična na pretrpan prostor, izuzetno vodi računa o tome da je raspored nameštaja uvek besprekoran, a dekorativnih komada sasvim dovoljno za ravnotežu enterijera.