Ideje za viseće police u kupatilu: Olakšajte organizaciju prostora

Ove police su spas za malo kupatilo.

by | May 25, 2023
Viseće police u kupatilu

Viseće police u kupatilu su idealne za rešavanje problema sa skladištenjem, naročito ako imate malo kupatilo. Osim toga, one su i veoma dekorativne.

Zašto su viseće police u kupatilu dobro rešenje?

Kada imate malo kupatilo (a ponekad i u velikim), suočavate se sa nedostatkom prostora za skladištenje. U ormariće za lekove ne može da stane puno stvari, a ormar ispod lavaboa često bude rupa bez dna. Međutim, stilsko i funkcionalno skladištenje u kupatilu je moguće. Potrebno je samo malo kreativnosti, a viseće police su pravo rešenje. Evo nekoliko ideja koje možete da iskoristite.

Malo kupatilo: 5 ideja za organizaciju prostora

Metalne viseće police

U kupatilima često vlada jednostavnost i zbog toga su metalni ukrasi i police savršen izbor. Osim toga, zahvaljujući tankim okvirima, lako možete dodati više polica koje se prepliću. One su idealno mesto za odlaganje svega što vam je potrebno za brigu o sebi. Osim toga, možete dodati i kuku za peškire za ruke.

Drvene viseće police u kupatilu

Drvene police imaju posebnu čari. Unose prirodnu atmosferu u vaše kupatilo, a ako imate još drvenih detalja onda su one i više nego idealne za vas. One su uglavnom veoma čvrste, pa možete na njih odlagati i čvršće stvari.

Staklene viseće police

Ako želite neprimetne police, onda je staklo dobar odabir. One se naročito dobro uklapaju u kupatila bele ili neutralne boje. Uz njih ćete lako dobiti još prostora za skladištenje.

Geometrijski dizajn

Da bi police izgledale zanimljvije, možete se poigravati sa geometrijskim dizajnima. Nekad to može da bude i funkcionalne prirode, pa će uz dekorativnu igru linijama polica biti i poduprta dodatnim osloncem. U svakom slučaju, više ovakvih polica, napraviće pravi mozaik.

Ugrađene viseće police u kupatilu

Ako imate prostora da uvučete zid ili je on već uvučen, a ne znate šta ćete sa njim, onda evo rešenja. Ovi prostori su idealni za ovakve police. Ne upadaju u oko, baš naprotiv. Osim mesta za skladištenje, dobijate i prostor za dekoraciju.

Dakle, sa visećim policama u kupatilu nema greške. Lako ćete ih uklopiti, a nisu ni preterano skupa investicija. Važno je da se uklapa u dizajn vašeg kupatila, a na vama je da potom bude kreativni sa dekorisanjem.


Snežana Vranić

Yummy pic/ GettyImagesPlus