Najbolje aplikacije za dizajniranje enterijera: Da li ste ih već isprobali?

by | June 27, 2023
aplikacije za dizajniranje enterijera

Aplikacije za dizajniranje enterijera su ogromna pomoć kada kreirate vaš novi prostor. Međutim, koje aplikacije su zaista korisne? 

Aplikacije za dizajniranje enterijera: Pomoćnik u osmišljavanju vašeg doma

Ove aplikacije su interaktivni programi koji omogućavaju korisnicma da planiraju i vizualizuju svoje prostora u 3D varijanti.  Njihova pogodnost je u tome što ne zahtevaju prethodno iskustvo u arhitekturi ili dizajnu enterijera. One vam pokazuju digitalni pregled nameštaja, boja i rasporeda što vam omogućuje da usavršite koncept sa realnim prostorom uz uštedu novca i vremena. Ovo su aplikacije koje vam mogu biti od pomoći.

Homestyler

Homestyler je najbolja aplikacija u celini. Ova aplikacija ima ogroman katalog nameštaja, dekorativnih i drugih predmeta. Kompatibilna je sa iOS i Android uređajima. Nakon što završite sa dizajniranjem možete da vidite svoje dizajne u 8K ili 12K panoramama i video prikazima. Osim toga, on je veoma detaljan i sa modelima i materijalima, pa korisnicima mogu da rekreiraju skoro sve što su zamislili. Homestyler nudi svoj osnovni plan besplatno, pa svako može da dizajnira i izradi ceo projekat bez plaćanja članstva. Međutim, ono što je primećeno kao mana ovom programu jeste što se prevlačenje stavki u 3D režimu odigrava sporo.

Aplikacije za dizajniranje enterijera: HomeByMe

Ova aplikacija ima najbolju biblioteku proizvoda, što podrazumeva i mogućnost opremanja postojećim robnim markama. Osim toga, aplikacija ima HD fotorealistične prikaze i projekat se može prebaciti sa 2D na 3D varijantu. Pomoću ove aplikacije možete kreirati 2D tlocrte i početi sa dizajnom od nule. Kada napravite raspored, možete se prebaciti u 3D režim za opremanje. Za razliku od drugih aplikacije, HomeByMe ne ograničava opcije dizajna. Međutim, mana ovog programa je što 3D režim ponekad prouzrokuje da objekti privremeno nestaju, a renderovanje može trajati satima.

Morpholio Board

Ova aplikacija je najbolja za prilagođavanje prostora. Osim što ima ogromnu biblioteku proizvoda, ova aplikacija vam omogućuje da vidite kako će objekti izgledati u vašem prostoru. Ovo je alat koji se besprekorno sinhronizuje sa iOS i Mac uređajima. Kada otkrijete proizvod koji vam se dopada, možete ga izdvojiti i stilizovati kako biste videli objekat u vašem okruženju. Ukoliko želite precizne alate za planiranje i skiciranje, koristite Morpholio Trace. Osim toga, besplatna verzija ove aplikacije vam daje mogućnost da povežete nalog sa Pinterestom, podstičući vašu inspiraciju. Pored toga, Morpholio ima brzu korisničku podršku i tutorijale na YouTube. Jedna od mana ovog programa je što nema građevinskih alata i nije dostupna za Android i Windows.

Aplikacije za dizajniranje enterijera: Live Home 3D

Live Home 3D je idealna aplikacija za tlocrte jer ima napredne alate i veliki broj VR mogućnosti. Ona prilagođava dizajne na više nivoa, a takođe ima i mogućnost kreiranja materijala po meri. Jedna od najboljih karakteristika ovog programa je to što ima mogućnosti snimanja Ultra Hd filmova i panorama od 360 stepeni. Osim toga, ova aplikacija vam omogućava da radite unutar i van nje. Možete izvoziti i uvoziti tlocrte, 3D modele, snimke ekrana, pa čak i video zapise. Međutim, ono što je problematično sa ovom aplikacijom je to što, iako je softver kompatibilan sa iOS, Mac i Windows, neke funkcije nisu dostupne na svim uređajima. Takođe, aplikacija nema pravu korisničku podršku.

Planner 5D

Ukoliko se bavite sa više projekata onda je ovo prava aplikacija za vas. Aplikacija u sebi ima Smart Wizzard alat koji automatski generiše raspored prostorija i omogućava korisnicima da otpreme slike već postojećih tlocrta. Aplikacija sadrži i mogućnosti prilagođavanje boja, uzoraka i materijala. Ukoliko istovremeno radite na dizajnu više soba, onda je ovo dobra opcija za vas. Kada opremite prostor objektima iz kataloga, onda možete prošetati kroz dizajn pomoću funkcije AR-Driven Interior Projecting gde se objekti prilagođavaju ekranu pa imate osećaj kao da stojite u dizajniranoj sobi.

Sve aplikacije su besplatne, ali neke od njih zahtevaju doplatu za dodatne funkcije. U svakom slučaju, ove aplikacije su zaista ogromna pomoć pri dizajniranju doma, pa se nemojte ustručavati da ih isprobate.


Snežana Vranić

monkeybusinessimages/GettyImagesPlus