Mala dnevna soba sa trpezarijom: 8 primera sa fotografijama

by | April 27, 2024
Mala dnevna soba sa trpezarijom: 8 primera sa fotografijama

Stil nema veze sa dimenzijama već sa distribucijom, nameštajem i odabranim bojama.

Mala dnevna soba sa trpezarijom: Inspirativni primeri

Sofa na razvlačenje ili ugaone sofe, okrugli i rasklopni stolovi, pufovi, klupe, svetle boje… Oni su glavni ključ da ove male trpezarije izgledaju veće nego što zaista jesu. Izabrali smo 8 primera koji pokazuju kako su dizajneri enterijera uspeli da reše probleme sa prostorom . Njihovi predlozi su praktični, dekorativni i sa velikim dozama stila. Hajde da ih vidimo!

Trpezarija iza sofe

Da li želite da bolje iskoristite svoju malu dnevnu sobu? Postavite sofu u sredinu sobe umesto uza zid. A pozadi je trpezarija. Evo šta je ovde urađeno: sređivanje pravougaonog stola u izduženom hodniku koji se nalazio iza sofe. U beloj i drvenoj boji, slaže se sa nameštajem dnevne sobe. Tako oba prostora dobijaju jedinstvo.

Nameštaj okruglog oblika

Jedno od rešenja da se izbegne zatrpavanje male trpezarije je da se odlučite za okrugli sto . Zauzima manje prostora i daje dinamiku okruženju . Dizajnerka enterijera Tereza ​​Gutijerez odabrala je belu sofu, male stočiće i puf umesto fotelje za dnevnu sobu. A za trpezariju, okrugli sto u beloj i zlatnoj boji se širi i osvetljava dnevnu sobu.

Nameštaj po meri

U ovom drugom malom dnevnom boravku sa sofama okrenutim, trpezarija je smeštena na jednoj strani pored poluotvorene kuhinje. To je projekat Asun Anto. Dizajner enterijera je odabrao nameštaj po meri koji se stapa sa zidovima i kamenom, peskom i mekim zelenim tonovima za dekoraciju. Veoma mediteranski!

Klupa u maloj trpezariji

Pored izbora belih sofa, još jedna opcija za dobijanje metara je izbor dugačke klupe umesto stolica. Na ovaj način se dodaju sedišta bez gubljenja prostora . To je predlog Estudio Blanco Mengibar za ovu malu trpezariju koja se savršeno uklapa na poleđinu sofe. Bela lakirana klupa daje joj sjaj.

Veoma udobna dnevna zona

U apartmanu na plaži, funkcionalnost mora preovladati iznad svega . U ovom projektu Natalia Zubizarreta je rasporedila svoj izduženi tlocrt sa malim dnevnim boravkom sa belim sofama i ovalnim mermernim stolovima. Zatim ste postavili trpezariju sa stolom na izvlačenje, teksturiranim tapetama na zidu i zabavnom plafonskom lampom. Rezultat ne može biti prijatniji!

Ogledala na frontovima

Ova mala trpezarija zauzela je prostor hodnika na način da je ulaz otvoren u društveni prostor. Sofa deli sobe. Posle njega, Rikard Mena, iz RM Studija, napravio je komad nameštaja pozadi da ostavi ključeve pri dolasku i posluži trpezariju. Ovo je opremljeno ovalnim stolom koji omogućava lako kretanje . Stražnji ormarić takođe ima trik: prednje strane ogledala daju mu dubinu. Toliko dobrih ideja!

Rustikalna mala dnevna soba sa trpezarijom

Prisustvo drvenih greda, vlakana i platna daju ovoj maloj trpezariji rustikalni planinski izgled. Studio Space Stage je uredio dnevni boravak okrenut ka spolja, leđima okrenut kuhinji i trpezariji. Potonji je opremljen okruglim hrastovim stolom i stolicama od ratana koji mu daju veoma udoban izgled.

Odvojena zona staklenom pregradom

Većina malih trpezarija predstavljena je otvorena kako se ne bi oduzeo ni jedan centimetar. Da li biste voleli da budu razdvojeni? Ako jeste, pogledajte ovo. Studio Martinez Elorza predlaže da se suptilno zatvori kliznim vratima. Na ovaj način možete da ga otvorite ili zatvorite kad god poželite. Tanak, beli profil se bolje integriše bez zauzimanja prostora.

 

in4mal/gettyimages