Putovanja kao inspiracija: Kreativni načini za dekoraciju vašeg doma

by | July 13, 2023
Putovanja kao inspiracija: Kreativni načini za dekoraciju vašeg doma

Ukoliko ste ljubitelj putovanja, postoji mnogo suptilnih načina da unesete tu strast u svoj dom.

Osim jednostavnog kačenja fotografija, možete stvoriti akcentovani zid ili galerijski prostor u domu. Takođe, možete koristiti slike mesta o kojima sanjate, mape ili metro linije kao grafiku za apstraktnu umetnost. Male dodatke takođe možete koristiti kako biste dodali elemente putovanja u svoj dom. Vintage koferi dolaze u raznim bojama i mogu se koristiti za dodatno odlaganje ili kao stočić.

Putovanja kao inspiracija: Transformišite svoj dom u svetski kutak

Iskoristite ove ideje za dekoraciju inspiracije, a zatim ih prilagodite svojim omiljenim mestima i putovanjima.

Članak se nastavlja posle reklama

Zanimljiva izložba

Velike školjke sa plaže mogu biti odlična dekoracija i način za izlaganje Polaroid fotografija. Manje školjke možete staviti unutar veće školjke kako biste ih izložili na polici ili stolu. Stavite ih pored plave staklene lampe koja podseća na staklo sa mora kako biste povezali obalsku temu sa ostatkom prostorije.

Apstraktna dekoracija zidova inspirisana putovanjem

Mape gradova mogu biti prelepa dekoracija zidova i sjajan način da se setite nekih omiljenih (ili sanjanih) destinacija. Nijanse zelene koje su korišćene na svakoj mapi se slažu sa tamno zelenim zidnim bojama.

Članak se nastavlja posle reklama

Barska kolica u stilu kofera

Kokteli (ili bezalkoholna pića) svakako mogu biti deo sjajnog odmora, pa je prirodno da unesete elemente putovanja u svoj barski sto. Vintage kofer je centralni deo ovih barskih kolica i služi kao jedinstveno mesto za odlaganje raznih boca i pribora za bar.

Članak se nastavlja posle reklama

Ideje koje vam mogu pomoći da jeftino ulepšate dom

Članak se nastavlja posle reklama

Odlaganje školjki

Školjke su popularan suvenir sa plaže, ali pronalaženje mesta za njihovo odlaganje može biti problematično. Ove ukrašene kutije su prelep način za izlaganje školjki. Svaka kutija ima mozaik od školjki i pruža prostor za odlaganje na kaminu u dnevnoj sobi.

Članak se nastavlja posle reklama

Putovanja kao inspiracija: Izlaganje suvenira

Ova dnevna soba ima nekoliko suvenira koji zajedno diskretno funkcionišu. Galerijski zid uključuje umetnička dela sa mapama; njihove svetle boje i apstraktne forme se slažu sa globusom postavljenim na vrhu police. Svetao plavi vintage kofer na jednoj polici nagoveštava odmor i dobro se slaže sa tamnoplavom sofom od baršuna.

Zidna tapeta sa muralom

Veliki printovi tapeta mogu biti preplavljujući, ali korišćenje njih na jednom zidu je stilski način da dodate hrabri uzorak u sobu. Ova dnevna soba ima tropski osećaj zahvaljujući plavom i zelenom muralu palmi. Boje se slažu sa tepihom, a grafika kontrira crno-belom prugastom nameštaju.

Članak se nastavlja posle reklama

Živopisna paleta boja

Bogate dragocene boje ove biblioteke stvaraju osećaj luksuza. Složeni vintage koferi služe kao stočić, dok se slažu sa cvetnim tepihom i tamno plavim zidovima. Police blizu mesta za sedenje pružaju mogućnost da se prikažu suveniri poput printova, dekorativnih kutija i figurica.

Članak se nastavlja posle reklama

Tropska dekoracija

Veliki botanički printovi tapeta stvaraju tropski estetski izgled u ovoj spavaćoj sobi. Print se slaže sa zeleno obojenim podom i listastim pokrivačem na krevetu. Prirodni detalji, uključujući pleteni kožni uzglavlje i ratan stočić, čine da ova soba izgleda kao tropska destinacija.

Unošenje motiva putovanja u enterijer doma može vam pomoći da oživite uspomene sa proputovanih mesta. Neka vaš dom postane prostor koji odiše svetskim duhom i podseća vas na lepote koje ste doživeli ili želite da doživite.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus