Život u malom stanu: Učinite ga lepim uz sledeće savete

by | September 30, 2023
Život u malom stanu: Učinite ga lepim i prijatnim uz sledeće savete

Život u malom stanu može biti jednako lep i prijatan. Potrebno je samo da obratite pažnju na sledeće savete. 

Savršen život u malom stanu

Ako živite u malom stanu to ne znači da ne može biti uređen sa stilom i u skladu sa najnovijim trendovima. Uvek postoje neki trikovi koji ga mogu učiniti izuzetno lepim, prijatnim i udobnim.

Život u malom stanu: Zoniranje

Napravite zasebne zone promenom podne obloge. Ovaj princip sjajno funkcioniše u malim stanovima. Drvena podna obloga i pločice, kao što se vidi na fotografji, čine savršeni spoj, izdvajajući kuhinju kao posebnu celinu.

I za zidove važi isto što i za podove – zoniranje razlicitih fukcionalnih celina u malom stanu može se postići i različitim bojama zidova ili zidnih obloga. Na primer, kuhinjski deo obojite jednom bojom, zonu za obedovanje drugom… Možete uvesti više nijansi ali gledajte da ne budu previše tamne.

Život u malom stanu: Jednostavni trikovi

Nekim garsonjerama nije potrebna prepravka. Nekada sve što treba da uradite jeste da mudro izaberete nameštaj koji vam omogućava da podelite stan u nekoliko zona bez gubitka funkcionalnosti. Mali prostori zahtevaju pametna rešenja. Klizni pregradni zid može sakriti deo vašeg stana od pogleda posetilaca kada je to potrebno. Kada je u pitanju mali prostor, moramo biti spremni za nestandardna rešenja. Na primer, prostor za obedovanje uz prozor može da bude i radni kutak.

Dokazano je da crno-bele pruge rade magiju, bez obzira na to da li je reč o parketu ili tepihu. Standardni trikovi sa bojama i dezenima funkcionišu ne samo kod odeće, vec i kada govorimo o uređenju enterijera.

Podizanjem kreveta na viši nivo, ili postavljanjem dušeka na platformu koja se radi po meri prostora, dobićete dosta mesta za skladištenje svojih stvari. To čak može da zameni jedan orman.

Ako smatrate da su ovi saveti izvodljivi i u vašem prostoru, onda je pravo vreme da ulepšate vaš dom.


Borjana Božić

vicnt/gettyimages

Tags: