Uređenje doma: Jednostavni saveti za lepši ambijent

by | November 2, 2023
Uređenje doma: Jednostavni saveti za lepši ambijent

Ako vam je potrebno malo promene u životnom prostoru, jednostavni saveti koje smo pripremili su tu da vam ulepšaju ambijent. 

Male promene u domu: Jednostavni saveti

1. Jednostavni saveti za miran dom

Ako uredite svoj dom minimalistički i držite ga urednim, stvorićete prijatnu i umirujuću atmosferu koja neće izazivati stres. Enterijer u beloj boji pretvoriće bilo koji dom u utočište od spoljašnjeg sveta i učiniti vizuelno većim i prijatnijim. Upotrebom braon, bež i narandžastih tonova učinićete da dom deluje neutralnije i u dodiru sa prirodom.

Neizostavan element svakog doma su prirodne biljke jer prečišćavaju vazduh, umanjuju stres i povećavaju elan. Trudite se da održavate pultove i police urednim čak i u kupatilu, a sitnice koje ne koristite svakodnevno sklonite od pogleda. Upotreba prirodnih materijala učiniće dom prijatnijim, a možete ih uneti u postojeći prostor i bez renoviranja i većih radova.

2. Jednostavni saveti za iskorišćen prostor

Trpezarije ili niše koje imaju ulogu prostora za obedovanje izgledaće mnogo atraktivnije ako umesto uobičajenih stolica postavite klupu – najbolje je rađenu po meri kako bi se iskoristio svaki centimetar. Pritom, imajte na umu da sto i klupa ne moraju da budu iste boje. Ako uz to zid obojite jarkom bojom i dekorišete neobičnim ogledalom, sigurno ćete postići neverovatan efekat.

3. Korak do lepše terase

Ne dozvolite da vas njena mala površina obeshrabi i odvrati od ideje da je lepo uredite. I terasa može biti, bar na par sati, utočište od svakodnevnih obaveza, a ako je do sada niste uredili, onda pod hitno u prodavnicu boja. Neka vam leto bude inspiracija – žuta i plava neka se smenjuju na na zidovima, nameštaju i detaljima.

 4. Uvek poželjan kolorit

Šta je glavni adut ovog izgleda? Navy look u enterijeru kreaticima pruža mnogo slobode. Kao dekoraciju možete iskoristiti brojne detalje koji nisu tome originalno namenjeni, poput suvenira i razlglednica s letovanja, ribarskih mreža i slično. Pamučna platna i pamuk podsećaju na jedra i savršeno pristaju uz ovaj stil. Juta i drvo takođe se odlično uklapaju. Mesingani i bakarni detalji odličan su izbor za diskretne akcente.

Da li je navy look aktuelan samo tokom leta? Naravno da ne, ali će zimskom periodu bolje pristajati tamnoplava.

 


Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus