Ukras brojnih instagram enterijera

by | November 12, 2021

Pampas travu, koja se sve češće koristi za dekoraciju enterijera, što možemo videti na instagramu, ali i venčanja s prizvukom boho stila, možemo pronaći u svim nijansama od bele, krem, sive, pa sve do nežno roze, te se lako uklapa u svaki ambijent.

Njene mogućnosti transformacije prostorije su stvarno velike – bilo da je reč o kombinaciji sa različitim vrstama cveća, ili samo stavljanjem u vazu ili ćup, što u većini slučajeva bude sasvim dovoljno.

Slobodno je postavite na sto, komodu ili na pod u neki ugao stana. Oni malo kreativniji mogu da se upuste u izradu aranžmana, odnosno viseće instalacije koja se najčešće viđa iznad trpezarijskog stola gde običan ambijent za tili čas pretvara u glamurozan.

Možda niste znali, ali pampas trava može da vam traje nekoliko godina. Za njeno održavanje zanimljiv je trik s lakom za kosu. Protresite bocu i lagano pošpricajte po granama pampasa. Lak će fiksirati sitne paperjaste delove trave koji više neće opadati.

Kada je reč o samom poreklu biljke, ona je zapravo zimzelena trajnica ukrasne trave, a izvorno potiče iz Južne Amerike i s Novog Zelanda. Ima karakteristično dugačko lišće sa šiljastim krajevima. Tekstura joj je hrapava, a stabljike dugačke poput trske.

Isto tako, pampas trava zapravo vrlo brzo raste i može biti prilično velika, pa čak i invazivna pa je u nekim zemljama zabranjena zbog svoje izuzetne sposobnosti napredovanja i dominacije. Dakle, ako se odlučite da je uzgajate, moraćete njen kontrolisati rast i širenje po površini.

shutterstock