Udobnost i toplina: Trend jesenja dekoracija za 2023.

by | September 28, 2023
Udobnost i toplina: Trend jesenja dekoracija za 2023.

Jesen je stigla, a sa njom i želja da osvežimo dekoraciju naših domova, stvarajući prijatne trenutke u toplini i udobnosti.

Jesenja dekoracija: Ovo su trendovi za 2023!

Pada temperatura, dani postaju kraći, pa naš enterijer mora da kompenzuje ove promene i pruži udobnost. Evo nekoliko ideja kako da osvežite svoj dom ovog jeseni i pretvorite ga u udobno gnezdo.

Unapredite rasvetna tela

Ako volite sakupljati dekorativne predmete, sada je pravo vreme da sakupljate male stone lampe! Proširite kolekciju svetiljki za jesen u dnevnom boravku. Na taj način ćete dobiti više svetlosti i šarma za ovu prostoriju. Fokusirajte se na male, moderno dekorisane lampe, kao što su konusne, od pruća ili mesinga!

Investirajte u tepihe za dodatnu udobnost

Iskoristite dolazak jeseni da napravite prave dekorativne investicije. Jedna od njih je tepih. Bilo da ga postavite u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, tepih je neophodan za osvežavanje vaše dekoracije. Njegova prisutnost odmah stvara atmosferu udobnosti. Sa svojim ponekad šarenim bojama, osvežava dekoraciju i savršeno se uklapa sa bojama sezone.

Dodajte jastuke i prekrivače za više topline

Dolazak jeseni najvljuje i zimu. Manje sunčeve svetlosti doprinosi umoru. Iskoristite priliku da stvorite 100% udobnu spavaću sobu i dnevni boravak za jesen sa materijalima koji su prijatni za oko i meki na dodir. Prekrivači napuštaju ormariće da bi se vratili na krevet. Niz jastuka takođe će biti dobrodošao da učini naše omiljene prostorije udobnijim nego ikad.

Jesenja dekoracija: Fokus na materijalima

U 2023. godini, jesen gaji izraženu sklonost ka čistom izgledu sa grubim i nesavršenim komadima. Drveni sto sa konturama, vaze i poslužavnici od mermera, saksije sa estetikom prošlih vremena… Duh vremena u ovoj toplijoj jeseni zahteva naglašenu materijalnost koja ima sposobnost da da više karaktera prostorijama u kući.

Drvo u prostoru za topao ambijent

Bitan materijal za toplu dekoraciju, drvo ove jeseni dobija svetliju verziju kako bi obogatilo naše enterijere. Niska komoda od svetlog drveta, krajevi sofe od svetlog drveta ili drugi mali komadi nameštaja koji se lako dodaju vašoj dekoraciji. Svetlo drvo se idealno uklapa u enterijere ove sezone kako bi im donelo toplinu i mekoću.

Personalizujte zidove tapetama 

Dodajte novu perspektivu svojoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku sa zidom ukrašenim tapetama čiji dizajn je inspirisan prirodom. Zemljane nijanse ili biljni svet, oživljavaju dosadnu sobu i donose karakter dekoraciji za udobnu jesen.

Vreme je za sveće

Jesen je stigla i želimo lepe sveće kako bismo obogatili naše duge večeri! Trendi minimalistički držači za tealight sveće na zidu, modernizovane šik svećnjaci ili punjive sveće – mekoća plamena prati ove jesenje trenutke.

Koristite boje da ublažite sivilo 

Pošto jesen često znači sivilo i kišu, morate se suprotstaviti sezonskom sivilu bojama! Fokusirajte se na trendi boje jeseni i dodajte dekorativni element svetlije boje u svoju dekoraciju, poput lepog terakota ili žutog kauča ili čak crvenog lakiranog komada nameštaja.

Enterijer u stilu 70ih: Bogata i mekana privlačnost toplih tonova

Ovi saveti će vam pomoći da dočekate jesen u punom sjaju i stvorite udoban ambijent u vašem domu. Iskoristite toplinu i boje sezone kako biste stvorili savršeni jesenji ugođaj.


Borjana Božić

Ana Maria Gaspar/gettyimages