Ponovo u trendu: Tradicionalni dizajn doma postaje sve popularniji

by | February 22, 2024
Ponovo u trendu: Tradicionalni dizajn doma postaje sve popularniji

Tradicionalni dizajn podrazumeva stari način uređivanja domova. I opet je u trendu.

Šta je tradicionalni dizajn?

Međutim, ne treba da vas brine da će vaša kuća izgledati kao kuća vaše bake. Vaš dom može da izgleda sasvim moderno i zanimljivo čak i ako se okrenete tradicionalnom stilu.

Pod terminom tradicionalni dizajn se misli na popularan stil dekoracije koji se uglavnom zasniva na evropskim stilovima iz 18. i 19. veka. Ova šema dizajna je bezvremenska, ali veoma udobna i zanimljiva. U moderni dizajn možete da uključite klasičnu umetnost, antikni nameštaj i stare komade.

Ovaj dizajn takođe uključuje udoban nameštaj, simetriju tople tonove, boje i detalje. Takođe, u obzir dolaze drvo, somot, veliki tapacirani nameštaj i arhitektonske detalje kao što su kitnjasti kamini i ukrasna vrata.

Kako da uključite tradicionalni dizajn u svoj dom?

Uključivanje tradicionalnog dizajna ne znači da treba da pretvorite vaš dom u kuću iz prošlih vekova. Postoje načini da se uspostavi zdrava ravnoteža između starog i novog. Na primer možete ubaciti fotelje sa kariranim printom ili tepih sa cvetovima.

Klasična umetnost i kitnjasti nameštaj mogu biti skupi što stvara iluziju da je ovakav dizajn skup. Obiđite lokalne pijace, antikvarnice, prodavnice sa polovnim nameštajem i pronađite zanimljive komade nameštaja koji vas neće skupo izaći.

Ponekad  su samo mali detalji dovoljni da biste dodali dašak tradicije u vaš dom. U obzir mogu doći na primer: starinski pribor za jelo ili umetničko delo koje se prenosi generacijama, antikna stolica ili stara lampa. Ukoliko ih uspešno uklopite u stil u kom je uređena vaša kuća, dobićete savršen spoj tradicije i novog stila.

Dakle, ako volite antikni nameštaj i stilove koji odišu prošlošću i misterioznošću, onda je ovaj dizajn prava odluka za vas. Odaberite zanimljive komade nameštaja ili detalje koji vas podsećaju na tradiciju i uklopite ih u svoj dom. Sigurno ćete biti zadovoljni atmosferom i udobnosti vašeg novog doma.


Borjana Božić

ProCreators/gettyimages