STAN MLADIH PREDUZETNIKA – KOMBINACIJA DRVETA I BETONA

by | July 5, 2022
uredjenje stana moderno

Mladi par, koji se već neko vreme uspešno bavi privatnim biznisom, rešio je da započne zajednički život kupivši stan koji se prostire na 128 kvadrata. Kako su oboje posvećeni svojim karijerama i nemaju mnogo vremena za obilaske salona nameštaja i potrage za majstorima, odlučili su da posao uređenja enterijera prepuste stručnjacima.

uredjenje stana moderno

Tako su projekat budućeg zajedničkog doma poverili projektantskom studiju Boske Art (www.boskeart.pl) uz jednostavne zahteve: skladno, moderno i komforno. To je u velikoj meri učinilo rad na ovom enterijeru zabavnijim, jer sloboda odlučivanja podrazumeva i razvoj dizajnerske ideje koja daje neobična i zanimljiva rešenja.

moderno uredjenje stana

U ovom primeru to se prvenstveno odnosi na dominaciju betonskih površina u unutrašnjosti, za šta se klijenti retko opredeljuju, iako se smatra trendom koji je aktuelan već godinama unazad. Dizajneri su želeli da razbiju predrasudu da ovaj materijal čini ambijent hladnim i beživotnim, a možemo reći da su u tome uspeli, jer na priloženim fotografijama prvo uočavamo topao i udoban životni prostor.

moderno uredjenje stana

Tajna uspeha krije se u vrlo promišljenoj slagalici sačinjenoj od materijala i boja. Svaka nijansa i detalj upoređivani su sa klasičnom bojom betona dok se nije dobila savršena kombinacija, a kao završni pečat uključeni su različiti vidovi osvetljenja.

Veliki dnevni boravak zauzima centralno mesto i veći deo prostorije, ali to nije uskratilo formiranje funkcionalne kuhinje. Kako bi se ispoštovao zahtev o jednostavnosti, isključena je dekoracija, pa su odabrani komadi nameštaja ti koji definišu dizajn.

moderno uredjenje stana

Za kuhinju i trpezariju odabran je tamniji kolorit koji će u kombinaciji sa drvenim površinama stvoriti za nijansu drugačiji ambijent. Zajednička priprema hrane koju praktikuje par zahtevala je prostranu kuhinju. Ona je formirana u obliku slova “L” i obuhvata prozor kroz koji dopire dovoljna količina svetla.

Za trpezariju je odabran veliki pravougaoni sto sa drvenom pločom i šest stolica modernog dizajna. Kao završni pečat postavljene su visilice na određenoj visini kako bi kreirale posebnu atmosferu.

moderno uredjenje stana

Glavna spavaća soba predstavlja vrlo luksuznu oazu uzimajući u obzir da se u njenom sklopu nalazi i moderno rešeno kupatilo. Na zidovima je postavljena papirna tapeta, a u istoj nijansi su odabrane zavese.

moderno uredjenje stana

Moderan dizajn kreveta uključuje i tapacirani naslon koji je blago zakrivljen na uglovima. Uznad njega su se našle dve lampe na različitoj visini, a u ulozi noćnog stočića odabran je moderan metalni model.

moderno uredjenje stana

Stakleni paneli odvajaju kupatilo od dnevne sobe, dok je zavesa tu da obezbedi privatnost. Slobodnostojeća kada koja se nalazi tik uz staklenu pregradu zadužena je za uživanje i relaksaciju, a prijatnom osećaju doprinosi drvena obloga zida i plafona.

moderno uredjenje stana

Ostatak kupatila karakteriše spoj tamno i svetlosive boje i uključuje sve neophodne sanitarije i tuš-kabinu.

moderno uredjenje stana

Jedna od prostorija organizovana je kao garderober sa radnim prostorom. U njoj je korišćena ista paleta materijala, ali u novom obliku. Počevši od ulaza vidimo otvorene police za laku organizaciju garderobe, a zatim slede radni sto postavljen uz zid i viseći elementi sa prostorom za odlaganje različitih stvari.

moderno uredjenje stana

Radna ploča i zaštita na zidu sačinjeni su od drveta, a LED šina i jedna okrugla sijalica sasvim dovoljno osvetljavaju ovaj kutak namenjen za povremeni rad od kuće.

Drugo kupatilo u ovom stanu je nešto manjih dimenzija, ali promišljenog dizajna koji uključuje ogledalo postavljeno celom površinom jednog od zidova. Njegova uloga je da vizuelno poveća prostoriju. Tu se nalazi još i samostojeći umivaonik iza kojeg su postavljene pločice u dekoru drveta, a u nastavku je prostrana tuš-kabina.

Tags: