Predlozi za prolećno osveženje vašeg životnog prostora

by | April 17, 2020

Psiholozi kažu da ako želimo promene moramo da počnemo od nas samih, pre svega da bismo mogli na pravi način da vidimo i osetimo čemu je sve u našem okruženju potrebna promena. Dolazak proleća može da bude idealan trenutak da počnemo sa radom, kako na sebi, tako i u prostoru kojim smo okruženi svakodnevno. Nekad je dovoljno samo da napravimo novi raspored nameštaja, a ponekad je neophodno da zamenimo dotrajale komade, kako bismo se osećali bolje i imali više prostora za sve što nam treba.

Shodno načinu življenja i mogućnostima da životni prostor prilagodimo našem stilu, senzibilitetu i ukusu, saveti dizajnera eneterijera Forma Ideale mogu nam biti od velike pomoći.

Za početak bacimo pogled na kuhinju i promislimo da li je potrebno osvežiti je nekim detaljem.

Članak se nastavlja posle reklama

Model kuhinje CLAUDIA 200 može da ispuni sve funkcionalne i estetske zahteve u opremanju kuhinjskog enterijera modernog savremenog doma. Ukoliko je potrebno uskladiti je sa trpezarijskim stolom i stolicama, predlog je trpezarijski sto TOLEDO, sa moderno dizajniranim stolicama NF-901A.

Kombinacija metala i stakla ili površina sa visokim sjajem i minimalnim detaljima, definitivno su kombinacije koje prate trendove u uređenju enerijera, dok je trpezarijski sto F-999 pravi primer jednog takvog komada. Naime, ovaj sto se odlično kombinuje sa kuhinjama koje imaju elemente visećih delova sa frontovima od tamnog stakla ili su obloženi folijama sa visokim sjajem.

Članak se nastavlja posle reklama

Ljubitelji skandinavskog stila mogli bi da se oprobaju u izboru kuhinje geometrijski pravilnih linija, svetlih tonova dekora drveta, ili bele boje sa naglašenom teksturom drveta, poput kuhinje KENT. Frontovi kuhinje urađeni su sa velikom preciznošću i daju poseban stilski pečat ambijentu, dok unutrašnje podele obezbeđuju dovoljno prostora i dobru organizaciju. Odgovarajući trpezarijski sto u ovom ambijentu bi bio OSCAR TS 160×90, koji je idealan za sve one koji vole veće društvo za vreme obroka u svom domu. Mogućnost proširivanja radne površine, koju poseduje, daje mogućnost da uvek dodamo stolicu ili dve i budemo dobar domaćin za naše goste.

Za sve kupce tradicionalnog stila i ukusa, stiže jedna dobra vest. Reč je o ugaonoj klupi koja se ponovo vraća u kuhinjski ambijent na velika vrata, kako kažu iz Forma Ideale. Sada se, zbog funkcionalnosti, ali i unapređene estetike, sve češće nalazi u savremenim domovima i daje pored osećaja topline i doživljaj dobro iskorišćenog i modernog prostora trpezarije. Tome doprinosi i trpezarijski sto sa modernim i praktičnim policama u nosivom delu stola, pa se ceo trpezarijski set VIKTORIJA može smatrati izuzetno funkcionalnim rešenjem, tradicionalnog karaktera, za savremene, moderne domove.

Članak se nastavlja posle reklama