Sve što je potrebno da vaša kuhinja zablista

by | April 20, 2023

Kuhinja ima veoma važnu funkciju u našim životima – iz tog razloga, važno je da prilikom uređenja kuhinjskog prostora osmislite kako da kreirate lep ambijent koji će moći da se koristi na najpraktičniji i najfunkcionalniji način. Osim toga, izuzetno je važno i kakve kuhinjske detalje birate, od posuđa za pripremu hrane, do kuhinjskog tekstila i opreme za posluživanje, pa i dekoracije za kuhinju.

Prvi utisak koji steknemo, koji god ambijent je u pitanju, koliko zavisi od samog načina uređenja prostora, toliko zavisi i od uklapanja detalja sa pojedinim elementima ambijenta.

Baš takvi detalji uneće pravo osveženje u vašu kuhinju, a kombinacija jednobojnih tanjira, posebno u bojama poput recimo roze ili klasičnih crnih, kao i onih koji su jedinstveno upečatljivi po svom dizajnu, daju idealni kontrast za naglašavanje tih sitnih, a ujedno jako bitnih detalja. Možete svaki postaviti i na zaseban podmetač, za elegantniji efekat. Vaza sa cvećem uvek je lep dodatak i donosi svežinu i boje u ambijent, a vaš izbor može biti i prirodno ili veštačko cveće.

Sa dolaskom proleća, dolaze i nove ideje za uređenje doma i dodavanje novih detalja u tom duhu. Ukoliko želite da menjate i uređujete kuhinju, sjajan izbor može biti kuhinja PROWANSJA, sa belim frontovima i radnom pločom u teksturi zlatnog hrasta, koja predstavlja jedan idealni kutak rustičnog stila. Veliki izbor zatvorenih i otvorenih gornjih i donjih elemenata, doprineće funkcionalnom uklapanju kolekcije u prostorije različitih dimenzija i stvoriti pravu kulinarsku bajku u vašem domu.

Kada govorimo o kuhinjskim detaljima, pored posuđa koje se koristi svakodnevno, posebno je korisno i ono koje služi za skladištenje namirnica. Takvi detalji imaju važnu ulogu u svakodnevnim kuhinjskim aktivnostima, ali isto tako mogu umnogome doprineti opštem utisku o vašoj kuhinji, a samo jedan primer je kutija za hleb, sa detaljem poput drvenog poklopca, koji može služiti i kao daska za sečenje ili koji će jednostavno uneti malo rustičnosti u ambijent. Možete dodati i kutije za kafu i šećer u istom dizajnu, a uz ovaj ambijent bi se fino uklopila kuhinjska rukavica u floralnom dezenu, kako estetski, tako i praktično. Element koji je uvek potreban u kuhinji i koristi se skoro svakodnevno, za razne priloge, salate, odlaganje hrane, jeste staklena činija, i njih nikada nije mnogo u kuhinji, a set staklenih činija DEFNE sigurno biste često koristili za razne vrste posluženja.

Za posluživanje je inače uvek bitna praktičnost. Zato je važno da u kuhinji na dohvat ruke uvek imate činije, nekoliko čaša, ali i poslužavnik koji predstavlja pravu pomoć za donošenje omiljenog čaja, kafe ili neke druge vrste posluženja.

Kuhinja NERA u belom dekoru veoma je modernog i elegantnog izgleda i ostavlja prostora da se jako lepo ukrasi propratnim detaljima. Ukoliko su boje te koje za vas predstavljaju osveženje, dizajneri enterijera Forma Ideale kao pravi izbor za svakodnevno uživanje u ispijanju kafe predlažu šolju sa tacnom u nekoj veseloj boji. Čaše za vino takođe su uvek dobrodošle, posebno u momentima razgovora i opuštanja sa dragim ljudima uz vino.

Naravno, neizostavni deo svakog malog kutka jesu biljke, ili makar one veštačke, koje bi na najbolji način upotpunile ambijent.

Detalji često odigraju glavnu ulogu i upotpune ceo izgled, što možemo videti i na primeru dekorisanja doma ili kuhinje konkretno. Dodavanjem dekoracije i propratnih elemenata možete potpuno transformisati kuhinju i stvoriti drugačiji ambijent koji će doneti pravo osveženje i vama i samom prostoru.