Ovo su najpopularniji trendovi za uređenje doma ovog proleća i leta

Sunčano vreme i duži dani takođe inspirišu ljude na promene. Ovo su najpopularniji trendovi za uređenje doma ovog proleća i leta. 

by | April 12, 2023

Svaka sezona sa sobom donosi nove trendove u uređenju doma. Sunčano vreme i duži dani takođe inspirišu ljude na promene. Ovo su najpopularniji trendovi za uređenje doma ovog proleća i leta. 

Dizajneri se slažu da će ova tri trenda preovladavati u domovima širom sveta ovog proleća i leta. Nakon duge zime koja je konačno iza nas u svoj dom treba da unesemo radost, boje, prirodno svetlo i sve druge elemente koji dolaze sa prolećem. Kada su u pitanju dekorativni trendovi, proleće je obično praćeno prirodnim vlaknima, jarkim bojama, cvetnim printovima, svetlim i svežim tekstilima. Međutim, svako proleće donosi i nove trendove. Kako biste saznali koji su najpopularniji trendoci za uređenje doma ovog proleća i leta, pročitajte ovaj tekst!

Ovo su najpopularniji trendovi za uređenje doma ovog proleća i leta

Zaobljeni nameštaj

Več neko vreme zaobljeni nameštaj zauzima posebno mesto u mnogim domovima, međutim, ovog proleća njegova popularnost dostiže vrhunac. Jedan od najboljih trendova za ovogodišnju sunčanu sezonu su velike, udobne zaobljene sofe i fotelje koje ne samo da su udobne nego i izgledaju fenomenalno. Osim sofa, za krive linije nameštaja možemo se odlučiti i kada biramo sto za kafu, komode, ormare. Čak i kuhinje počinju da imaju zaobljene uglove. Da li se usuđujete na ovaj trend?

Nove boje

Činjenica je da se za proleće u poslednje vreme najčešće vezuju neutralni tonovi poput bele, bež i svetlo sive koji se kombinuju sa prirodnim materijalima poput pamuka i lana. Međutim, nakon svih tih godina u kojima je proleće bilo obojeno u neutralne tonove, vreme je da u svoje domove ponovo unesemo boje! Sofe u jarkim tonovima poput zelene, žute i narandžaste i šarene zavese ove godine mogu uneti posebnu energiju u vaš dom.

Najpopularniji trendovi za uređenje doma ovog proleća i leta: Pastelna dekoracija

Pastelne boje su idealan način da u dom unesete svežinu i potpuno nov karakter. Ove slatke nijanse su meke i delikatne i daju domu opuštajući i ugodan izgled koji je savršen za prolećnu i letnju sezonu. Ovaj trend karakteriše upotreba pastelnih tonova u dekoraciji poput roze, svetlo plave, mint zelene i lila. Ove boje se mogu koristiti na nameštaju, dekorativnim dodacima, zidovima i tekstilu kako bi se stvorila svetla i vesela atmosfera. Osim toga, ovaj trend je raznovrstan i može se prilagoditi svakom stilu dekoracije. Odlično se kombinuju sa prirodnim materijalima poput drveta i pruća što ih čini idealnim za stvaranje prolećne atmosfere u domu!

Da li ste već isprobali neki od ovih trendova u uređenju doma? Ukoliko niste, pravo je vreme za to. Mi smo vam otkrili koji su najpopularniji trendovi za uređenje doma ovog proleća i leta, a na vama je da ih isprobate u svom domu. Srećno!


Jovana Jevtić

Victoriia Kovalchuk/ Getty Images Plus