OTKRIVAMO KOJI SU NAJNOVIJI TRENDOVI ZA UREĐENJE ENTERIJERA U 2022. GODINI

by | February 10, 2022

Uz Balance, Utopia i Grounded koncepte enterijera vaš dom će dobiti novu notu svežine

Oplemenjivanje životnog prostora idealan je način da probudite inspiraciju i podstaknete kreativnost za predstojeće izazove. Male promene često vode ka sjajnim rezultatima, a nova tri trenda u uređenju enterijera će osvežiti vaš dom i pritome vam dati priliku da se poigrate sa drugačijim paletama boja, oblicima i materijalima. Za prolećnu i letnju sezonu JYSK je osmislio BALANCE, UTOPIA i GROUNDED trendove koji se međusobno nadopunjuju, a opet savršeno funkcionišu samostalno.

BALANCE predstavlja povratak minimalizmu koji je karakterističan za skandinavski dizajn, UTOPIA je trend koji istražuje i poigrava se novim marginalnim područjima dizajna enterijera, dok je GROUNDED inspirisan mirnom atmosferom i toplim tonovima, poput specifičnog danskog hyggea.

Rikke Blæsild, rukovodilac asortimana i dizajna kompanije JYSK sa svojim timom težila je ka novom smeru razvoja asortimana proizvoda u skladu sa najnovijim trendovima.

“Kada osmišljavamo nove trendove, želimo da oni mogu da se koriste pojedinačno, ali i zajedno. Vodimo se time da kupac može jednostavno da kombinuje artikle iz različitih kategorija proizvoda, kako bi imao mogućnost da izrazi svoj lični stil ”, rekla je Blæsild.

Koji trend idealno pristaje vašem domu?

BALANCE

Tokom pandemije svi smo tražili nove načine za povratak jednostavnijem životu. Podsetili smo se koliko je važno vratiti se onim pravim, osnovnim stvarima. To je suština trenda BALANCE – atraktivni i funkcionalni proizvodi, koji su dugotrajni i mogu se upotrebiti na nove načine, postave pod različitim uglovima ili površinama. Mogućnosti uređenja su neograničene, a u tome nam pomažu osnovne boje koje su povremeno začinjene atraktivnim elementima. Inspiracija za ovaj trend dolazi iz pejzaža skandinavskih plaža i njihovih sunčanih peščanih dina prijatnih tonova.

UTOPIA

U modernom svetu su nam potrebna neka sveža rešenja poput novih komada nameštaja ili dekoracija zanimljivog dizajna. Trend UTOPIA predstavlja kreativan prostor, na razigran način. Okruženi nesigurnošću, tražimo savršeno mesto za povlačenje, kutak gde možemo da se odmorimo, odahnemo i budemo sigurni da se ništa loše neće desiti. U rasponu boja primetna je snažna skandinavska inspiracija. Crvena donosi optimizam, a fine pastelne boje u kombinaciji sa kaki i svetlo plavom prosto vas teraju na razmišljanje o letnjim nordijskim noćima.

GROUNDED

U vremenima kada vlada velika nepredvidivost, važno je ostati smiren i prizeman, a baš za to je idealan trend GROUNDED. On nam pokazuje da utehu možemo pronaći u već poznatom prostoru, uz otkrivanje novih detalja u našoj okolini. Paleta boja privlači poglede i budi radoznalost, a tonovi su inspirisani prirodom – bojom breskve, patlidžana i smokve, ali i poljima prirodnog cveća koje još nije dotakla ljudska ruka.

www.jysk.rs

 


Tags: