STAN – DINAMIKA BOJA I DETALJA

by | February 11, 2022

Stan koji vam predstavljamo nalazi se u centru Minska (Belorusija), prostire se na 145 kvadrata, a za njegovo uređenje bio je zadužen studio i-project na čelu sa Aleksandrom Ignjatevim.

Kuhinja, u kojoj se nalazi okrugli sto za dve zelene i dve crvene stolice, staklenim kliznim vratima odvojena je od dnevne zone

Vlasnici su bračni par, zreli ljudi koji vole da putuju i čija su deca već odrasla i odselila se. U početku su nameravali da same urede interijer, međutim ubrzo su shvatili da to neće moći sami i da će im biti potrebna pomoć. Naime, njihova želja je bila da stan bude moderan, da obiluje elementima i dekorom koji su u trendu, ali da to ne ide na račun udobnosti. Tako su se posle par nedelja zatekli u studiju “i-project” i porazgovarali sa Aleksandrom. Ovaj projekt rezultat je kompromisa, usled kojeg je bilo moguće sačuvati autorsku ideju i zadovoljiti zahteve vlasnika koji su aktivno učestvovali u odabiru nameštaja i ostale opreme za dom. “Najvažnije u ovom projektu jeste činjenica da smo uspeli da spojimo nekoliko stilova. S jedne strane, to je moderan i tehnološki inovativan enterijer koji odgovara duhu vremena, s druge strane vidljiva je asocijacija na 70-e i 80-e godine prošlog veka, kada su vlasnici bili mladi, aktivni ljudi, sa dvoje male dece.”

 

https://www.i-project.by

 

https://www.i-project.by

Tags: