Organic Modern: Stil inspirisan prirodom koji obožavamo

by | April 16, 2024
Organic Modern: Stil inspirisan prirodom koji obožavamo

Zamislite stil koji nežno prepliće oštre linije sa organskim siluetama, prirodnim teksturama i neutralnim bojama. Organic Modern je stil koji postiže upravo to uvođenjem elemenata inspirisanih prirodom. 

Šta predstavlja Organic Modern stil?

Povlačeći inspiraciju iz stilova minimalizma, modernog srednjeg veka i boho dizajna, organski moderni stil se odnosi na dizajniranje sirovog i prefinjenog prostora koji suptilno postavlja organske elemente, forme i nijanse u pozadini sofisticirane i moderne jednostavnosti.

Kako uhvatiti suštinu organske moderne za svoj prostor?

Ključ za postizanje ravnoteže bez napora između prozračnih i zemljanih elemenata prirode i neukrašenog, modernog prostora je da se spoje uglađene linije, jednostavne siluete i prirodne teksture, boje i materijali.

Organic Modern: Zauzmite minimalistički pristup

Stil obuhvata namernu jednostavnost – manje je više. Neka vaš dizajn bude jednostavan tako što ćete biti izuzetno pažljivi sa odabirima. Izbegnite nered tako što ćete odložiti sitnice i preraspodeliti stvari, dekor i dodatke koji se ne uklapaju dobro sa vašim dizajnom inspirisanim organskom modernom. Obavezno dajte svemu u prostoru dovoljno prostora.

Počnite sa neutralnom i prirodnom paletom boja za Organic Modern izgled

Dizajn inspirisan organskom modernom počinje belim ili prljavo belim zidovima za svetlu podlogu koja će nadoknaditi ćudljivost svojih organskih elemenata. Neki dizajneri se oslanjaju na upotrebu prirodnih materijala kao što su drvo ili krečnjak u arhitekturi kako bi stvorili dobro izbalansiranu paletu prirodnih nijansi.

Jedna sjajna metoda za odabir palete za koju znate da će dobro funkcionisati je da crpite inspiraciju iz svog okruženja, kao što je raznobojno glatko kamenje sa vaše omiljene šljunkovite plaže.

Organic Modern nameštaj: Izaberite jednostavne komade sa organskim siluetama

Razmišljajte o modernom srednjem veku osim sa mekšim, rustikalnijim materijalima, tekstilom i bojama. Igrajte se kombinacijom oblina i čistih linija koje oponašaju prirodne forme za taj organski osećaj.

Uvedite zelenilo u prostor

Neosporno osnovni element svakog dizajna inspirisanog prirodom je zelenilo. Od velikih palmi do malih sukulenata i srećnog bambusa, zelenilo unosi svežinu u dizajn koji jednostavno ne možete postići ni sa čim drugim.


Borjana Božić

Victoriia Kovalchuk/gettyimages