Kako postaviti stolice različitog dizajna u dom: Saveti za skladan izgled

by | November 21, 2023
Kako postaviti stolice različitog dizajna u dom: Saveti za skladan izgled

Ejms, Vegner, Džejkobsen, Černer… Kada je reč o biranju stolica za vašu trpezariju, zašto pozvati samo jednog dizajnera za sto? Stolice različitog dizajna su nepogrešiv način da pokažete ljubav prema dizajnu dok dodajete dašak ličnosti i vizuelnog interesa svom prostoru.

Stolice različitog dizajna: Neformalno i moderno

Ne morate ograničavati svoj izbor na poznate dizajnere – bilo koje stolice koje privlače vašu pažnju su u igri, bilo da su iz kataloga ili pronađene na zadnjem uglu buvljaka. Ipak, postoji veština kreiranja kolekcije stolica tako da izgleda koherentno i promišljeno.

Koristite stolice različitog dizajna

Stolice različitog dizajna unose karakter i dinamiku u svaki prostor. To je vrlo jednostavan način dodavanja boje vašem domu, bez trošenja puno novca na stilizovanje. Ovu tehniku dizajna možete primeniti u bilo kojem okruženju i bilo kojem unutrašnjem stilu, a efekat je uvek dramatičan.

Kao i mnogi eklektični stilovi dekoracije, stolice različitog dizajna su izazovan projekat za postizanje; ali ako to uradite kako treba, nešto magično se dešava. Dodaje tonu ličnosti i vizuelnog interesa svakom prostoru, sprečava da bude previše standardno ili dekorisano po pravilima i čini vašu trpezariju jedinstveno vašom. To je izgled koji ćete uvek voleti.

Budite pažljivi prema visini

Koliko god podržavamoo dinamičan ritam u prostoriji, mislimo da kada su u pitanju stolice za trpezariju, visine sedenja trebaju biti prilično slične, inače može izgledati malo neskladno.

Ujedinite dizajn kroz boje

Ako želite biti hrabri i mešati stolice različitih boja, mislim da biste trebali biti posvećeni tome i potpuno se prepustiti. Kada koristite stolice različitih boja, držite se iste ili slične stolice za očuvanje doslednosti.

Što se tiče boje, možete ići na dva načina. Ili možete imati raznolik asortiman iste stolice u što više različitih boja koliko želite – ovo je posebno cool sa klasičnim dizajnom stolica – ili možete imati raznovrstan izbor različitih stolica i ujediniti ih ograničavajući paletu boja. Ovo je trik koji često koristim i neverovatno je koliko različitih stilova možete povezati držeći se jedne nijanse.

Ne bojte se mešanja stilova

Različiti stilovi čine prostor autentičnim i zanimljivim. Ako ne možete da se odlučite između više razlilitih stolica, jednostavno odaberite sve.

Odaberite kontrast

Kombinacija starog i novog funkcioniše ako, na primer, koristite nešto poput par stolica koje ste pronašli na buvljaku, kombinovano sa novijim stilovima stolica. Takođe dve vintage trpezarijske stolice koje sede na glavi stola među nekoliko suptilnijih novih stolica. Previše mešanja visokih i niskih, starog i novog može biti previše.

 


Borjana Božić

in4mal/gettyimages