Saveti za jesenje osveženje enterijera

by | November 8, 2023

Koloritno bogatstvo jeseni nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa vam jesenje osveženje enterijera može pomoći da stvorite ambijent u kojem ćete uživati tokom hladnih dana. U nastavku delimo sa vama korisne savete i trikove, pomoću kojih će vaš dom postati toplo i prijatno mesto za opuštanje.

Kada su u pitanju boje, jesenji trend poručuje okretanje prirodi, a moderni su duboki zemljani tonovi, kao i jarke nijanse narandžaste, tople smeđe i žute. Ambijent osvežite i tako što ćete promeniti jastučnice, a koristite materijale poput somota, pliša ili pletiva, različitih paterna i oblika.

Ugaona garnitura TOLEDO u sivom štofu, zaobljene forme, savršen je izbor za uređenje modernog dnevnog boravka, a njenoj estetici doprinose i dodatni dekorativni jastuci u sivoj i narandžastoj boji. Enterijer možete istaći i odabirom regala NANCY izrađenog u kombinaciji dekora opak bele, artisan hrasta i bele lak folije. Dizajniran je da zadovolji funkcionalne i estetske zahteve u uređenju svakog  ambijenta i sigurno bi se sjajno uklopio u svaki prostor. Na regalu ima dovoljno prostora za propratnu dekoraciju, a lep efekat bi svakako imali detalji poput zanimljivog svećnjakavaze modernog dizajnafenjera sa staklenim svećnjakom, kao i veštačkog cveća pampas.

Detalji u jarkoj boji, poput pletenog taburea NEW i dekorativnog jastuka ATMOSPHERA doprineće toplini i dati onaj čuveni jesenji cozy efekat enterijeru.

Posebnu pažnju obratite na odabir klub stola, a klub sto YALE u dekoru hrasta uneće dozu šarma i zaokružiti priču o udobnom i toplom ambijentu.

Kako biste sasvim autentično proživeli jesenje momente, napravite sebi kutak u kome možete uživati uz omiljenu knjigu i šolju toplog čaja, a za dodatno utopljavanje, ukoliko je potrebno, prebacite preko sofe neko mekano ćebe za hladne večeri. Fotelja SALLY u sivom štofu je idealno mesto za čitanje, a mogućnost podešavanja naslona obećava dodatni komfor.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da za ambijent odaberete i zanimljiv tepih, poput tepiha JAVA, koji će se uklopiti uz ostatak nameštaja i dekoraciju.

Takođe, možete dodati ambijentu i dašak rustičnog šarma, inspirisanog granama, suvim cvećem i šišarkama. Dovođenjem prirode u zatvoreni prostor stvorićete ugodnu i privlačnu atmosferu koja će potpuno dočarati atmosferu jeseni i priuštiti vam osećaj potpunog mira i opuštenosti u domu.