Najnoviji trend dekoracije za 2024: Svet je poludeo za kaubojskim silom – evo kako ga primenite

by | May 14, 2024
Najnoviji trend dekoracije za 2024: Svet je poludeo za kaubojskim silom - evo kako ga primenite

Najnoviji trend dekoracije za 2024 je Vestern stil. Ali, kako da unesete stil u svoj prostor bez oslanjanja na kliše kaubojsku temu? Pitali smo dizajnere za njihove savete i evo šta su predložili.

Ako niste primetili, svet je 2024. poludeo kao kaubojskim stilom – svi ga vole, od Bele Hadid do Bijonse. Naravno, to znači i primena ovog stila u enterijeru – na sreću na razvodnjeniji, ukusniji način od nekih modnih interpretacija koje ste nedavno primetili na crvenim tepisima. Ako želite da pobegnete od ludila za kaubojskim čizmama, zašto ne biste upotpunili svoje enterijere dodirom ovog zapadnog trenda dekoracije?

Najnoviji trend dekoracije za 2024: Vestern stil

Jedan od najboljih trendova u dizajnu enterijera za 2024. godinu, moderni pogled na ovaj klasični stil sigurno ulazi u naše domove. Od teške kože i rustičnih dugih rogova do tepiha od goveđe kože i navlaka sa resama, pripremite se da uđete u salon i poželite dobrodošlicu Divljem zapadu u svoj prostor.

Da bismo saznali kako da prihvatite ovaj najnoviji trend dizajna enterijera bez osećaja kiča ili klišea, razgovarali smo sa nekim dizajnerima kako bismo saznali kako unose kaubojski šik u svoje najnovije projekte kako biste mogli da ih zabeležite. Evo šta su imali da kažu.

Najnoviji trend dekoracije za 2024: Zašto je kaubojski stil tako popularan?

 

Dakle, zašto ponovno oživljavanje tako starog kaubojskoh trenda? U svakom pogledu, to je korak nazad u prošlo doba, odajući počast američkom nasleđu koje je nestalo iz popularnog dizajna i javnog imidža poslednjih godina. Ali, kao i mnogi koji su se pojavili ranije, povratak kaubojskog dekora može se pratiti unazad do ciklične prirode trendova.

“Ako ste, poput mene, dovoljno stari da ste prošli kroz poslednji zaokret ovog trenda 1980-ih, onda ćete biti dovoljno mudri da štedljivo prihvatite ovaj trend ako živite van pustinjske klime“, kaže Bethani Adams of Bethani Adams Interiors. Ona takođe ima nekoliko saveta kada je u pitanju prilagođavanje stila modernom vremenu. „Samo napred i zabavite se sa dodacima u boji rđe i ručno tkanim robusnim tekstilom – ali izbegavajte gipsane završne obrade i podove od pločica.“

Još jedan razlog za popularnost kaubojskog šika je reakcionaran. „Mnogi ljudi više nisu zainteresovani za potpuno bele, sterilne prostore“, kaže ona. Dodaje da ovaj stil donosi toplinu u dom o bez nekog posebnog pravila sa se komadi savršeno  udklade.

Neizbežno, naravno, postoje i konotacije koje dolaze sa klasičnim američkim snom povezanim sa ovim trendom – vrednosti koje se osećaju važnijim nego ikad u 2024. „Sloboda, izražavanje i divljina svi su nam privlačni kada zakoračimo u naše autentično ja. Ova godina je u pronalaženju sebe!” Slično modernom stilu srednjeg veka, poseban trend dekoracije deluje klasično i bezvremeno, a istovremeno se lako prilagođava.

Na koji način se može srediti dom u kaubojskom stilu?

Ako ste retki da unesete dašak vesterna u svoj dom, naš najbolji savet je da izbegavate da budete previše steresotipno. Ubacivanje nekoliko stereotipnih stavki može biti urađeno sa ukusom, ali se dobro klonite klišea.

“Uvek volimo da unosimo starinska umetnička dela sa zanimljivim okvirima i kamenim posuđem kao što su vaze i činije za dekoraciju“, primećuje Ešli. „Uparite tapacirani nameštaj od tkanine koja ima više muževni uzorak (poput kože ili tamne jednobojne boje) sa šarenom draperijom u kariranom, gingemskom ili suptilnom cvetnom stilu.

Imati kvalitetne prozore i nameštaj je nešto što uvek treba uzeti u obzir prilikom dodavanja prostora. Nemojte se plašiti mešanja drvenih tonova (samo se uverite da svi imaju isti topli ton), dok će starinski bočni stolovi ili stolice sa akcentima učiniti da prostor bude zanimljiviji i uređeniji. Koža, drvo, kamen, kaktus i tkane tkanine koje se pomalo nose iz prirode, ali su i dalje jake. Suvo cveće i grane u pohabanim vazama, na primer, ili neočekivani kontejner poput korita za vodu.’

Da biste ostavili svoj trag i izbegli preterano doslovno tumačenje trenda, izaberite elemente koji odražavaju naš ukus i ličnost. Zaista je zabavno osloniti se na trend, ali imati elemente koji mogu da prelaze iz trenda u trend.  Mešanje je ključno. Takođe, kupujte u prodavnicama ili na buvljacima da biste pronašli komade koji imaju vekovnu lepotu – kombinujte ih.


piovesempre / gettyimages.com

Tags: