5 popularnih trendova u dizajnu enterijera koji će nestati u 2023

by | 17 novembra, 2022
enterijer, trendovi koji nestaju 2023

Iako vaš dom treba da odražava vaš lični stil, on bi takođe trebalo da prati i trenutne trendove. Naravno, ne u meri u kojoj bi to narušilo personalnost vašeg doma, ali dovoljno da izbegnete neke pravce koji prestaju da budu relevantni. .

Bez obzira da li renovirate svoj trenutni dom ili jednostavno osvežavate sobu, najbolje je imati prostor koji neće izgledati zastareo do trenutka kada je završen. Evo pet trendova u dizajnu enterijera koji nestaju 2023.

 

Trendovi enterijera koji nestaju u 2023:

 

Enterijer 2023: Maksimalizam

Iako  mnogi već duže daju prednost minimalizmu, maksimalizam i njegove jarke boje i preterivanja opstali su do danas. Ipak u 2023, reći ćemo mu zbogom. Zašto? Ko još ima vremena da svakodnevno usisava duboke tepihe, da skida brojne jastučiće ili da briše sve one slike na zidu… Da, maskimalizam je, jednostavno, nepraktičan.

 

Open living koncept

Ovaj koncept je popularan izuzetno dugo, ali su pandemijske godine promenile našu percepciju porodičnih potreba i to se odrazilo i na enterijer. Među ljudima se javlja snažna potreba za privatnošću i svojim prostorom i dizajn enterijera joj izlazi u susret.

 

Trend 2023: Svetlo drvo

Bela i svetle boje drveta bile su u jeku popularnosti prethodnih godina. Umesto svetlih tonova, tokom 2023. godine prednost će biti data kombinovanju boja drveta i inkorporiranju tamnih tonova u enterijer.

 

Bele i sive monohromatske sheme

Baš kao i svetlo drvo, ovakve sheme boja bile su izuzetno popularne kako među dizajnerima, tako i među klijentima. U 2023. trend u dizajnu enterijera biće da se koristi više slojeva i više boja, a sve sa ciljem da se prostor oživi i da deluje toplije i životnije.

 

Trendovi enterijera 2023: Ratan

Ovaj materijal je zaista bio u fokusu i to do te mere da su dizajneri osetili prezasićenje. Sada bukvalno svaka soba sadrži po neki komad od ratana i sve ga je teže adekvatno kombinovati sa novim trendovima. Ukoliko volite ratan, koristite ga kao akcenat, a ne kao glavni materijal.


Artjafara/GettyImagesPlus