Ako se selite u mali stan, ovi saveti će vam biti od velike pomoći

by | February 29, 2024
Ako se selite u mali stan, ovi saveti će vam biti od velike pomoći

Sigurno se selite u preslatki mali stan, ali vam ne treba dečiji nameštaj da biste ga lepo organizovali.

Mali stan i organizacija: Kako pametno opremiti prostor?

Bilo da tražite kuću ili se trudite da priuštite stan, verovatno nalazite manje prostore u koje treba ugurati ceo svoj život, iskustvo koje je dodatno komplikovano usponom rada od kuće. Jedan od najvećih izazova u malom prostoru je opremanje. Ako imate samo nekoliko kvadratnih metara, kako postaviti udobnu spavaću sobu, dnevnu sobu, kućni kancelariju i trpezariju?

Očistite površine

Mali prostori moraju biti veoma svestrani. Svaka soba mora da obavlja dvostruke ili trostruke funkcije; vaša spavaća soba takođe mora biti vaša kancelarija, vaša dnevna soba takođe mora biti mesto gde se održavaju večere – i verovatno vaša kućna teretana, takođe. Nered negativno utiče na naše mentalno zdravlje – a još je gore kada živimo u neredu. Ključ za uspeh malog prostora je držanje što više stvari dalje od poda.

Zidni prostor

Umesto gomila stvari na podu, podignite ih sa zidnim policama, kukama i drugim vertikalnim skladištima. Dodajte ugrađene elemente ako možete; police i odlaganje ugrađeno u zidove održavaju vaš prostor čistim i uvlače ga unutra tako da imate manje ometanja u životnom prostoru.

Sklopivi nameštaj

Nameštaj koji se montira na zid i sklapa je ključan jer vam omogućava da transformišete prostor u sekundi i održavate podove čistim. Sto za ručavanje, radni stolovi i sklopive stolice ili zidne stolice nestaju kada nisu potrebni, ali se mogu koristiti u sekundi.

Mali stan i zidna rasveta

Imati lampe na podu posvuda zatrpava prostor. Premestite osvetljenje na zidove eliminišući čvorove strujnih kablova i dajući vam više prostora za rad.

Na kraju, umesto da pokušavate da podelite svoj mali prostor na još manje posvećene prostore za kancelariju, trpezariju i druge aktivnosti, pokušajte da uklonite što više pregrada kako biste otvorili prostor. Kada je sve složeno i sklopljeno, prostor će se činiti većim i svetlijim, bez žrtvovanja korisnosti.

Dvostruka funkcija

Drugi ključ za opremanje malog prostora je tražiti nameštaj koji može služiti dvostruko. Tražite krevete, sofe, taburee i druge komade koji služe i kao odlaganje. Morate negde sedeti, zar ne, pa zašto ne biste napunili stvari?

 


Borjana Božić

in4mal/gettyimages