Jeftino uređenje stana: Na ovih 6 stvari ne bacajte novac

by | February 24, 2023
Jeftino uređenje stana

Dekoracija, moderni komadi nameštaja i kristalne čaše mogu biti prilično skupi, a nisu neophodni. Ovo su saveti za jeftino uređenje stana.

Jeftino uređenje stana: Na ovih 6 stvari ne bacajte novac

Barske stolice

Ovaj komad nameštaja izgleda skuplje nego što zapravo košta. Kupite stolice od drveta ili metala bez mekih završnica. I zapamtite da podesiva visina povećava troškove, pa izmerite visinu stola pre kupovine kako biste lakše izabrali stolice koje vam odgovaraju.

Jeftino uređenje stana: Tepih

Definitivno može biti autentičan detalj u prostoriji. Dobar i visokokvalitetan tepih može biti prilično skup. Ako želite da upotpunite enterijer, neka takav tepih ukrasi glavnu prostoriju u kući – dnevnu sobu. Ali onda uštedite na tepihu u spavaćoj sobi, kupatilu, hodniku.

Umetnički objekti

Ako niste veliki ljubitelj slika, onda nema svrhe da ulažete u umetnička dela. Posteri originalnih slika su veoma popularni ovih dana. Prodaju u onlajn prodavnicama i poprilično su jeftini. A vintidž ramovi se mogu naći na pijacama ili prodavnicama polovnih stvari.

Stočići za kafu

Prvo što primetimo u dnevnoj sobi su sofa i stočić za kafu. Ovi unutrašnji predmeti su “večni”, pa vredi investirati u njih jer ćete ih zaista koristiti. Ali mali sporedni stolovi su nevidljivi i često beskorisni. Nije neophodno kupovati nešto skupo jer možete naći jeftinije modele ili ih uopšte ni ne kupovati.

Jeftino uređenje stana: Moderna sofa

Novac potrošen na trendi sofu nećete nikada opravdati. Jer, avaj, jedan trend brzo zamenjuje drugi. Skupa garnitura može da zastari za godinu ili dve. Bolje investirajte u klasične modele i kvalitetne tkanine. Kako se do sada pokazalo, komad nameštaja koji je “vanvremenski” biće aktuelan još dugo.

Kristalno posuđe

Ako u porodici imate mališane, nema smisla trošiti novac na vinske čaše i klasične čaše za piće izrađene od kristala – set brzo može da postane nepotpun. Kupujte jeftinije posuđe za kojima niko neće tugovati. Ako se razbije – to je sreća!

Na nekim komadima nameštaja zaista vredi uštedeti, izabrati jeftiniji model ili ih potpuno isključiti iz enterijera.

Miljana Momirović

mtlapcevic/GettyImagesPlus