Spavaća soba u trendu: 3 saveta

by | 24 februara, 2023
Spavaća soba u trendu: 3 saveta

Spavaća soba u trendu nije najtraženiji pojam, s obzirom da se uglavnom uređuje prema ličnim željama, ali ova 3 saveta će vam pomoći da dobijete moderno dizajniranu prostoriju. 

 

Spavaća soba u trendu uz ova 3 saveta

Prilikom uređenja spavaće sobe najvažnije je da njeni korisnici dobiju prostor koji će odgovarati njihovim ličnim potrebama i obezbediti im mir i komfor. Tek tada treba obratiti pažnju na aktuelne trendove. I dok je prva tačka sasvim individualna, drugu diktiraju dizajneri širom sveta. Nakon istraživanja aktuelnosti na polju dizajna spavaće sobe, nekoliko fascinantnih trendova se ističe i deluje kao da će se zadržati sezonama na listi popularnosti.

Spavaća soba u trendu: 3 saveta

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages

Spavaća soba u trendu: akcenat na konstrukciji

Prvo zlatno pravilo u dizajnu enterijera je da se iskoriste potencijali prostorije, što se odnosi na njene arhitektonske konstrukcije. Bilo da je reč o zanimljivo pozicioniranim prozorima, elementima noseće konstrukcije ili je visina plafona veća kao što je to primer u salonskim stanovima, ove karakteristike ne bi trebalo zamaskirati novim dizajnom. Ako bismo ovim elementima dali prednost, sa sigurnošću ćemo dobiti autentičan izgled prostorije.

Kako odabrati boju za spavaću sobu u trendu?

S obzirom da boje u velikoj meri utiču na naše raspoloženje, percepciju, pa i ponašanje, uvek nas zanima preporuka za boje odgovaraju određenoj prostoriji. Pritom, iako se neke od njih vode kao idealne za određenu funkciju prostorije, iz sezone u sezonu menjaju se trendovi u njihovim nijansama. Sjajna vest je da se ove godine preporuka za spavaću sobu vezuje za sve boje koje možete zamisliti, što znači da ste ograničeni samo sopstvenom maštom.

Spavaća soba u trendu: odaberite pravi stil

Kada je reč o izboru stilu, treba imati u vidu sve postojeće opcije kako bi se odlučili za onu koja najviše odgovara vašim afinitetima. S obzirom da svi stilovi iznova doživaljavaju svoje nove reinterpretacije i smenjuju se na listi popularnosti, koji god da odaberete možete biti sigurni da ćete dobiti trendi spavaću sobu.

Zaključak je da prvenstveno pratite svoj osećaj i želje, a potom se informišite o aktuelnim trendovima.

 

 

 

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages