Dopamin uređenje doma: Radost i razigranost u enterijeru

by | August 10, 2023
Dopamin uređenje doma

Unesite u svoj prostor sreću tako što ćete se inspirisati elementima koje zaista volite. Dopamin uređenje doma nema pravila, samo boje i stil koji pokreće.

Dopamin uređenje doma: Radost i razigranost u enterijeru

Neutralna baza sa akcentnim bojama

Iako je dopamin uređenje u velikoj meri fokusirano na smele i jarke boje koje dokazano utiču na vaše raspoloženje, to ne znači da enterijer u ovom stilu ne može biti nežan.

Jarka žuta boja izaziva radost ali ako niste ljubitelj smelog uređenja u domu, to će imati negativan efekat, zar ne? Harmoniju možete postići tako što ćete neutralnu osnovu – svetle zidove upotpuniti akcentnim bojama u vidu nameštaja, dekorativnih predmeta, tapeta, pločica i slično.

Okružite se stvarima koje volite

Ukrasite svoj dom elementima koje volite i personalizujte svaku prostoriju. Nema potrebe da budete previše vođeni trednovima u dizajnu enterijera, niti postavljajte stvari koje vam zapravo ništa ne znače. Odličan izvor inspiracije za vaš enterijer može doći iz vaših afiniteta i hobija.

Dizajn dnevne sobe u nastavku je zasićen, snažan, ekspresivan i kreativan, odražavajući karakter vlasnika doma. Nemojte se plašiti da pomešate više nijansi koje se povezuju sa vašim izvorom inspiracije.

Vaš dom postaje mesto ispunjeno ne samo dekorativnim predmetima koje odaberete, već i prostor u kome se nalaze godine pune uspomena. I nema potrebe da baš svi gosti razumeju šta ste nekom dekoracijom hteli da kažete – važno je da vi znate i da je vama uzbudljivo i lepo.

Pastelna dnevna soba: Nenametljivi ali živahan dizajn

Dopamin uređenje doma: Kontrast

Sukob tonova, ili da kažemo kontrastne boje, spojene u istoj šemi, sigurno će izazvati radosnu harmoniju. Crvene i plave, narandžaste i zelene, roze i žute mogu zvučati kao hrabri spojevi, ali možete ublažiti kontrast uz pomoć neutralnih nijansi. Razbijte boje velikom dozom bele (ili bilo koje neutralne) i odlučite se za neki uzorak, a ne samo za čvrste blokove boja.

Dopamin uređenje doma: Tapete

Tapete u enterijeru su jednostavan način da učiniti prostor radosnijim. Ali umesto da imate samo jedan akcentni zid, postavite ih na sve. Ovo odlično funkcioniše u malim i jednostavnim sobama kojima fali autentičnosti

Šare na smelim bojama

Smele kombinacije boja su jedan od najefikasnijih načina da privučete pažnju i podignete raspoloženje, ali previše smele boje može da preplavi prostor. Igranje sa tom ravnotežom i uključivanje tekstura i uzoraka zajedno sa vašim bojama može da stvori kombinaciju boja koja je zaista sjajna.

 


Miljana Momirović

archideaphoto/GettyImagesPlus