Dekorativni elementi: Ideje za dekoraciju prostora

Dekoracija prostora je uvek kreativno i zanimljivo iskustvo, pa je važno da uživate u njemu.

by | April 19, 2023
Dekorativni elementi

Dekorisanje i uređenje doma može biti veliki i skup zadatak. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih trikova da dekorativni elementi budu jeftini, a zanimljivi. 

Dekorativni elementi: Kako da dekorišete prostor?

Postoji nekoliko jednostavnih dekorativnih elemenata koje možete da iskoristite u svom domu i da mu date sasvim novi izgled. Dekoracija je veoma bitna jer ona na neki način prostoru daje dušu, stoga se nemojte bojati da unesete sebe prilikom dekorisanja prostora. Evo nekoliko ideja za dekoraciju.

Ćebad i prekrivači

Ćebad i prekrivači mogu biti i u dekorativnoj funkciji. Dovoljno je da lepo prebacite prekrivač preko naslona sofe ili fotelje i da stvorite udobnu atmosferu u prostoriji. Osim što će to biti dekorativni detalj, ovo je i veoma praktično kada želite da se ušuškate uz neki dobar film.

Dekorativni elementi: Stolići sa strane sofe

Osim klasičnog stola za kafu koji je uglavnom u centralnom delu dnevne sobe. Možete se odlučiti i za male stolove sa strane sofe. Zanimljivi dizajni mogu da dekorišu vašu prostoriju na neobičan način. Osim toga, ovo je i veoma praktično, a često imaju i dodatne police na koje možete da odlažete stvari.

Umetnička dela

Umetnička dela su veoma zanimljiv dodatak prostoriji. Možete ukrasiti zidove ili izabrati malu skulpturu za stočić koja će biti eleganatni detalj u vašem domu.

Ogledala

Zanimljiva ogledala mogu itekako ulepšati vaš dom. Zanimljivi oblici i okviri ogledala mogu rzbiti monotoniju prostora, a uz to će i proširiti prostor. Takođe, možete uzeti više ogledala i poslagati ih jedno uz drugo i tako napraviti zanimljivu dekoraciju zida.

Dekorativni elementi

Razni dekorativni elementi mogu učiniti vaš dom posebnim. Možete se poigrati sa zanimljivim vazama, cvećem ili malim figuricama koji će prostoriji dati poseban karakter.

Dakle, sa malo običnih stvari možete ukrasiti vaš dom. Naravno, možete odabrati i zanimljive zavese ili tepih koji će upotpuniti prostor. Najvažnije je da se vi osećate prijatno u njemu i da mu date svoj lični pečat.


Snežana Vranić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus