Podne pločice u kupatilu : 7 zanimljivih primera

by | 13 februara, 2023
Podne pločice u kupatilu : 7 zanimljivih primera

Odabir zanimljivih podnih pločica je jedan od načina kojim možete vaše kupatilo učiniti autentičnim i lepim. Inspiraciju potražite u nastavku. 

 

Podne pločice u kupatilu: dizajn koji će privući vašu pažnju

Ako ste se pitali koji su to detalji koji mogu vaše kupatilo učiniti zanimljivim i lepšim, onda svakako treba da obratite pažnju na podne pločice. Iako nepravedno zanemarene, ove pločice imaju značajan vizuelni potencijal, ako se odaberu pravi dezeni.

Crno-bela kombinacija – uvek poželjna

Na primeru ovog luksuznog kupatila vidimo kako podne pločice imaju značajan efekat ako se odabere crno-bela kombinacija. Njihova geometrija dolazi do izražaja i istovremeno unosi dozu dinamike.

Akcentovane podne pločice u kupatilu

Sjajan način da postignete zanimljive akcente u monohromatskom kupatilu je izbor zanimljivih dezena na podnim pločicama. Kao što možemo videti, u ovom kupatilu su zanimljive pločice unele savršen balans među tamnim zidovima prostorije.

Podne pločice u kupatilu: velike dimenzije

Ne oklevajte u odabiru velikih dimenzija pločica. One će odigrati značajnu ulogu u formiranju autentičnog karaktera prostorije.

Jedinstven dizajn

Kako biste dodatno naglasili dezen odabranih pločica, možete povezati podne i zidne pločice. Na prom primeru vidimo kako je istaknut deo zida, dok na drugom možemo videti zanimljiv dezen u dekorativnoj funkciji zida na kojem se nalazi ogledalo.

Podne pločice u kupatilu: uvek poželjan terrazzo

Terrazzo efekat na pločicama je jedan od vodećih dezena kada je reč o uređenju kupatila. Sada je već moguće pronaći pločice različitog koloritnog spktra, ali i veličine granulacije. Na ovom primeru vidimo kako su terrazzo podne pločice unele poseban šarm u ovo kupatilo zanimljive plate boja.

Podne pločice u kupatilu kompleksne materijalizacije

Čak iako se u vašem kupatilu nalaze različiti materijali, poput primera na fotografiji gde vidimo mermerne zidne pločice, upečatljivo ogledalo, drvenu komodu i zlatne detalje, podne pločice su našle način da se istaknu. Odabrani geometrijski dezen asocira na kupatila salonskih stanova, što daje poseban završni pečat ovoj prostoriji.

Ako su vam se dopali predloženi primeri, vreme je da razmislite koje bi to pločice osvežile vaše kupatilo.

 

 

Borjana Božić

Anatoli Igolkin/gettyimages