DOBAR SAN za zdrav život

by | December 14, 2023
DOBAR SAN za zdrav život

Stara kineska poslovica kaže: “Na svetu postoje samo dve zaista važne stvari – dobar krevet i dobar par cipela, jer kad nisi u jednom, tada si u drugom”.

Uprkos svim saznanjima o značaju dobrog sna za zdrav život, posebno u uslo­ vima stresne svakodnevice, većina ljudi ne pridaje dovoljno pažnje pravilnom izboru dušeka.

Zapostavljanje sna je ozbiljno zdravstveno pitanje i što pre dobijete pomoć, brže možete zaštititi vaše zdravlje. Kvalitetan dušek je na vrhu liste prioriteta svakoga ko vodi računa o svom zdravlju i kvalitetu života, jer to je jedna od najboljih investicija koju možete napraviti. On treba da bude izrađen od prirod­ nih materijala, trajan, elastičan, udoban, da dobro provodi vlagu i odgovara merama i proporcijama spavača, da podupire kičmu u prirodnom položaju, i osigura pravilno ras­ poređivanje mase tela na površini ležaja. Po­ red toga, dobar dušek mora imati i kvalitet­ no elastično jezgro koje je dovoljno čvrsto da pravilno podržava leđa, jer tokom spava­ nja telo menja položaj 20 do 60 puta.

Dušeci igraju ključnu ulogu u kvalitetu našeg sna i opštem dobrostanju. Postoji nekoliko vrsta punjenja dušeka, a među najpopularnijima su oni sa žičanim jezgrom, džepičastim jezgrom i penastim jezgrom. Različiti materijali i konstrukcije nude različite benefite.

Dušeci sa klasičnim žičanim jezgrom su dugo bili standard, pružajući određeni nivo podrške. Međutim, njihova ograničenja postaju očigledna kada je u pitanju prilagodljivost i distribucija težine. Ovi dušeci mogu stvarati pritisak na određene tačke tela, što može rezultirati nelagodnostima i smanjenjem kvaliteta sna.

Dušeci sa penastim jezgrom su poznati po svojoj mekoći i prilagodljivosti, ali često dolazi do problema sa zadržavanjem toplote. Ovaj tip dušeka može zadržavati vlagu i postati pogodno mesto za razvoj nezdrave klime u samom dušeku. Ovo može uzrokovati neprijatan miris i potencijalno negativno uticati na vaše zdravlje.

Sa druge strane, dušeci sa džepičastim jezgrom predstavljaju savršen spoj između podrške i udobnosti. Svaka opruga je pojedinačno umotana u džep, omogućavajući nezavisno pomeranje i prilagođavanje svakom delu tela i smanjuje pritisak na ključne tačke. Ova tehnologija pruža ravnomernu podršku i smanjuje prenos pokreta sa jedne strane kreveta na drugu, čime se obezbeđuje miran san za oba partnera. Osim toga, dušeci sa džepičastim jezgrom često imaju produženi vek trajanja, pružajući dugoročnu udobnost.

Dok birate dušek koji odgovara vašim potrebama, ne zaboravite da je Nova godina vreme za osveženje i promene. Želimo vam toplinu i udobnost svake noći na vašem BERNARDA dušeku, uz želje za srećnom i ispunjenom Novom godinom. Neka vam 2024. donese miran san, osveženje i radost!

Za više informacija o ponudi kreveta i dušeka sa 5 zvezdica za vaš dom, vikendicu, apartman ili hotel, kontaktirajte stručno-prodajni tim firme Bernarda.

e-mail:[email protected]
tel: 011/6456-300


Borjana Božić

promo