Rabanne x H&M Home: Dostupna je najnovija kolekcija dekora

by | November 9, 2023
Rabanne x H&M Home: Dostupna je najnovija kolekcija dekora

Jedna od kolekcija jeseni 2023. godine koja se najviše iščekivala je ona koju su kreirali H&M Home i kuća Rabanne. Ova saradnja predstavlja spoj jedinstvene estetike i pristupačnih cena.

Rabanne x H&M Home: Noviteti u dekoraciji doma

Paco Rabanne, osnivač kuće Rabanne, bio je pionir u svetu mode i dizajna. Njegove kreacije iz 60-ih godina prošlog veka, koje su bile inspirisane futurističkim i umetničkim trendovima, i danas su prepoznatljive.

Njegov naslednik, Julien Dossena, nastavlja da neguje nasleđe. U saradnji sa H&M Home-om, on je kreirao kolekciju nameštaja, rasvete i dekoracije koja je inspirisana 70-im godinama prošlog veka.

Rabanne x H&M Home: Pogledajte kolekciju

Kolekcija je prepuna metalik boja i geometrijskih printova. Neki od najistaknutijih komada su:

  • Zavese i lampe od hromiranog čelika sa metalnim pločicama, koje su zaštitni znak kuće Rabanne.
  • Poslužavnik, vaze, svećnjaci i čaše od nerđajućeg čelika ili post-potrošnog recikliranog cinka.
  • Monogramirani tekstili od organskog pamuka, kao što su peškiri, ćebad i ogrtači.
  • Jastučnice i tepisi sa geometrijskim printovima u zelenoj, krem i crnoj boji.

“Paco Rabanne je u 70-im godinama prošlog veka dizajnirao ikonične metalne nameštaje, pa je ova linija proizvoda bila logičan sled događaja koji prati autentičnost brenda. Želeo sam da istaknem lifestyle aspekt kolekcije odeće ubacivanjem predmeta za dekoraciju koji prikazuju glamuroznu i svečanu atmosferu kolekcije”, izjavio je Julien Dossena, kreativni direktor kuće Rabanne.

Kolekcija Rabanne x H&M Home dostupna je od 9. novembra online i u odabranim prodavnicama.

Iskustvo sa neobičnim materijalima

1990. godine Paco Rabanne je otvorio svoj novi butik u ulici Rue de Cherche Midi u Parizu. Arhitekta Eric Raffy je dizajnirao interijer na osnovu tri teme: metala, stakla i svetlosti. Tokom 90-ih godina Paco Rabanne se diverzifikovao od samo metalnih i plastičnih materijala i počeo je da predstavlja kolekcije u mekšim sintetičkim tkaninama poput sofrine i amarete.

Ovaj novi period u radu Paco Rabanne-a označio je prelazak sa njegovog tradicionalnog futurističkog stila na ženstvenije modele. Međutim, Rabanne nikada nije izneverio svoju avantgardnu estetiku, i njegove kolekcije iz 90-ih godina su i dalje prepoznatljive po svojim inovativnim dizajnom i upotrebi neobičnih materijala.


Borjana Božić

Michael Gruber / Stringer Getty Images Entertainment