Saveti za uspešno bojenje drvenih podova

by | October 12, 2013
Pod u boji

Odlučili ste da obojite drvene podove u svom domu i pitate se kako će se njihova nova boja uklopiti u dekor. Pokušaćemo da odgovorimo na vaše nedoumice i predložimo vam nekoliko inspirativnih rešenja.

Iako su jednobojni podovi od tvrdog drveta popularni već izvesno vreme, ranije je bio sasvim uobičajen pod od hrastovine raznovrsnog dezena i bogatog kolorita.

Šareni pod

Kancelarije, radionice i kuhinje su najzahvalnije za ovakvu vrstu preuređenja, pa ako ste dovoljno smeli, primenite neki od sledećih saveta.

Odaberite pravu boju

Ako želite da budete smeli, pazite da ne preterate sa šarenilom. Izaberite nijansu koja će se uklopiti u postojeći dekor. Na primer, ako imate kuhinju svetlih tonova, sa belim elementima, opredelite se za svetloplavu ili boju mente.

Odaberite pravu boju

Odaberite pravu prostoriju

Predlažemo vam da ne farbate sve podove u kući odjednom i da ih ne bojite istom bojom. Za parket u radnoj sobi možete odabrati prelepu nijansu žute, dok će tamnosivi pod doprineti božanstvenom izgledu vaše trpezarije.

Odaberite pravu prostoriju Drveni pod

Odaberite odgovarajući dizajn

Ako ste vični slikanju ili poznajete nekoga ko to ume da radi, obratite pažnju na dizajn ovog poda, koji je potpuno oživeo prostor. Odličan dizajn poput ovog, ako je dobro uklopljen u dekor, svaku prostoriju može učiniti očaravajućom.

Odaberite odgovarajući dizan Dizajn drvenog poda

Zašto želite da ofarbate podove

Bojenje drvenih podova nije jednostavan zadatak, ali je sa druge strane vrlo isplativ. To znači da farbanje podova košta mnogo manje od kompletne zamene parketa iz razloga što drvo više ne izgleda kao pre nekoliko godina. To je odličan način da hrastovini povratite život, a da previše ne oštetite budžet.

Beo drveni pod

Izvor: homedit.com