PODNO GREJANJE LUKSUZ ILI POTREBA?

by | May 24, 2022
podno grejanje

Razvojem tehnologije, a posebno sistema električnog podnog grejanja grejnim kablovima, cena instalacije podnog grejanja postala je dostupna velikom broju korisnika.

Električno podno grejanje ne zahteva posebne konstrukcije poda za instalaciju i može se postaviti u svim prostorima u vašem stanu ili kući. Postavlja se jednostavno u bilo koji prostor bez obzira da li ostale prostore grejete podnim grejanjem ili na neki drugi način.

U odnosu na druge tipove grejanja podno grejanje ima dve glavne prednosti. Zbog prirode ljudskog organizma i perifernih sudova nogu, koji su najudaljeniji od srca, osećaj hladnog i toplog dolazi od nogu. Kriva podnog grejanja najviše odgovara termičkim potrebama ljudskog organizma tako da se isti efekti grejanja postižu uz manji utrošak energije. Velika grejna površina i niska temperatura, kojom podno grejanje greje obezbeđuju da je razmena temperature u vazduhu spora tako da ne dolazi do podizanja prašine s poda bez obzira na to koja vrsta poda je u pitanju.

Druga velika prednost sistema podnog grejanja jeste ta što ne zauzima prostor. Koliko puta ste hteli da stavite nešto ispod prozora, a niste mogli jer se baš tu nalazi radijator. Kod podnog grejanja sav prostor vam je na raspolaganju.

Veoma je važno da odaberete podno grejanje koje najbolje odgovara vašim potrebama. Za prostore u kojima se stalno boravi i koji zahtevaju stabilnu temperaturu bez obzira na trenutne vremenske uslove preporučujemo sisteme grejanja koji akumuliraju toplotu i ugrađuju se direktno u košuljicu. Preporučujemo kablove tipa VCD snage su 10 ili 17W/m dužnom i instaliranu snagu od 70 do 100W/m2 grejne površine. Za prostore koji zahtevaju brzo grejanje i koje želimo da koristimo i u periodima kada ne vladaju zimski uslovi Rovex Inženjering ima u ponudi grejne mreža od 1m2 do 12m2 i snage od 100W i 160W/m2 koji se polažu direktno u lepak ispod pločica.

Pravilno podešenom temperaturom postižete ugodan osećaj prilikom boravka u prostoru a ujedno i štedite električnu energiju. Više modela termostata od elektronskih do WiFi koje vam nudimo daju vam mogućnost da optimalno grejete svoj prostor uz optimalno korišćenje električne energije.

Sistem podnog grejanja napravljen je od najkvalitetnijih materijala. Garancija proizvođača za ove sisteme je 20 godina ako ih montira kvalifikova osoba.

Ukoliko gradite nove objekte ili rekonstruišete postojeće predlažemo vam da posetite naš sajt www.rovex.rs

ili da se posavetujte sa našim stručnjacima na telefon

011/3115-208.

Ukoliko znate šta vam je potrebno posetite naš šajt www.rovex-grejanje.com  

i online možete naručiti svu potrebnu opremu. Tim iskusnih montera stoji vam na raspolaganu da izvrši ugradnju I pruži dvadesetogodišnju garanciju za izvedene radove.

Rovex Inženjering – sve za električno podno grejanje na jednom mestu.

Pozovite nas na telefon  011/3115-208  ili pošaljite e-mail na prodaja@rovex.co.rs

Rovex Inženjering doo

Bulevar Crvene Armije 11b/lok. 7

11070 Novi Beograd