Spoj praktičnosti i estetike kod modernih komoda

by | June 13, 2024

U savremenom svetu gde se funkcionalnost ceni podjednako kao i estetika, komode su postale nezamenljivi elementi u uređenju doma, pružajući idealan spoj praktičnosti i stila. Kada se opremaju spavaće sobe ili dnevni boravak, izbor prave komode igra ključnu ulogu u postizanju optimalne funkcionalnosti i vizuelnog doživljaja prostora. Posebnu atraktivnost komode može doneti njen dekor izrade, a nova kolekcija pločastog nameštaja Forma Ideale za 2024. godinu donosi dekor kašmira koji, samostalno ili u kombinaciji sa drugim dekorima, unosi svežinu i doprinosi jedinstvenom vizuelnom identitetu stilizovanog ambijenta.

Komoda može imati namenu skladištenja garderobe, raznih sitnica, a ujedno nudi i površinu za omiljene detalje poput ramova sa fotografijama, cveća, sveća, dekorativnih figurica… Možete birati  komodu u okviru sistema elemenata ili zasebno kao element koji će upotpuniti kutak uz udobnu fotelju ili tabure.

Komoda BELFORT 2K3F iz istoimenog sistema elemenata, u kombinaciji kašmir dekora i artisan hrast folije, doprinosi otmenosti i eleganciji čitavog ambijenta i neophodan je i veoma praktičan element u svakom ambijentu spavaće sobe. Odlično raspoređen upotrebni prostor čine tri praktične fioke u desnom delu, kao i zatvoreni pregradni deo sa leve strane. Uklopiva je uz dekor kašmira drugih komada nameštaja, kao i artisan hrasta.

Članak se nastavlja posle reklama

Ambijent možete upotpuniti foteljom NAVARA u sivom štofu, a u centralnoj poziciji kutka ili ipak kao  pomoćni stočić pored fotelje odlično se uklapa i klub sto LISA, dostupan u više dekora.

Na stočić, kao i gornju površinu komode možete dodati dekorativne sitnice poput veštačkog cveća u saksijisveće u staklenoj posudi, veštačko cveće u epruveticama

Lepi, a istovremeno i korisni detalji u ambijentu bili bi i podna lampa SANDRA, kao i zavesa LOUIS ATMOSPHERA.

Članak se nastavlja posle reklama
Komoda Savoia

Komoda Savoia

Još jedna komoda koja zbog svoje funkcionalnosti i dizajna može biti idealni detalj u ambijentu jeste komoda SAVOIA u kombinaciji kašmir dekora i kašmir folije. Odlikuje je funkcionalno raspoređen upotrebni prostor koji čine dva zatvorena pregradna dela i tri praktične fioke. Deo je sistema elemenata SAVOIA za opremanje dnevne sobe koji ispunjava svakodnevne životne i ambijentalne potrebe, ali lako može upotpuniti i ostaviti utisak u kutku jedne trpezariji ili spavaće sobe.

Članak se nastavlja posle reklama

Detalji dekoracije koji se savršeno uklapaju uz komade iz ove kolekcije jesu podna lampafenjer ili slični detalji koji su u crnom dekoru.  Kako biste kreirali savršen kutak za čitanje, neka deo ovog ambijenta bude i fotelja ALBA u sivom štofu, a njene zaobljene dizajnerske linije čine je izuzetno atraktivnim izborom.

Komoda Brest

Komoda Brest

Članak se nastavlja posle reklama

Dekor kašmira idealan je kao nežna i moderna linija jednog prostora, tako da bi se komoda BREST, u istom dekoru, odlično uklopila u ambijent. Dostupna je i u belom dekoru, a odlikuju je detalji poput crnih ručica i nogara, reljefno definisanih frontova na fiokama.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da ambijent upotpunite dekorativnim detaljima poput ogledala ATMOSPHERA sa crnim ramom, stone lampe i veštačkim cvećem ili rama za fotografije.

Članak se nastavlja posle reklama

Prema najnovijim trendovima u dizajnu komoda, jasno je da ovi komadi nameštaja nisu samo praktični elementi za skladištenje, već i izrazi individualnog stila i estetike. Sa sve većim fokusom na multifunkcionalnost i minimalizam, komode postaju sve više prilagođene i za male prostore, pružajući efikasno rešenje za organizaciju i estetski doprinos enterijeru, a inovativni dekori čine ih najposebnijim komadima nameštaja u ambijentima doma.