Magične jesenje boje daju toplinu domu

by | October 26, 2023

Jesen donosi sa sobom predivnu paletu boja koja se može preneti i u vaš dom kako biste stvorili toplu i udobnu atmosferu. Ovo godišnje doba donosi sa sobom bogate tonove zemlje, duboke nijanse crvene, narandžaste, žute i smeđe boje, koje mogu transformisati vaš enterijer. Bilo da u uređenju doma koristite samo jednu ili više boja iz jesenje palete, kreiraćete pravi jesenji ambijent za uživanje, a u nastavku teksta delimo sa vama još korisnih saveta koje komade nameštaja i dekoraciju možete kombinovati.

Predlažemo da jesenje boje u enterijeru kombinujete uz neutralne boje, poput bež, sive, a možete uključiti i zelenu kako biste stvorili balans i ublažili intenzitet ovih jarkih nijansi.

Ukoliko niste dovoljno smeli za uvođenje kolorita u prostor, uvek se možete odlučiti za kombinaciju zemljanih tonova, sa kojom nema greške.

Članak se nastavlja posle reklama

Izuzetno praktično rešenje za opremanje dnevnog boravka je ugaona garnitura LONG u bež štofu. Prijatna dizajnerska nota koja se ogleda kroz savremeni svedeni stil, doprinosi fleksibilnom kombinovanju sa ostalim komadima nameštaja u prostoru. Bež štof bio bi odličan kontrast tamno braon zidu, uz koji odlično možete uklopiti klub sto CORSICA. Ovaj sto odlikuju svedene dizajnerske linije, što omogućava isticanje raskošne teksture rustičnog dekora flagstaf hrasta.

Dekoracija može biti u jesenjim nijansama, kako bi se stvorila topla atmosfera, a to mogu biti jastučići, pokrivači ili pleteni tabure u narandžastoj boji.

Manji prostori, kao što su hodnici i kupatila, takođe se mogu oživeti segmentima narandžaste, crvene ili žute boje. Budite hrabri i dozvolite ovim smelijim tonovima da stvore živ i topao ambijent u domu, uprkos sumornom jesenjem vremenu.

Članak se nastavlja posle reklama

Neki od zidova možete da okrečite u cigla boju, uz koju se odlično uklapaju topli zlatni detalji, kao i kontrastne zelene nijanse. Komad nameštaja koji možete sjajno kombinovati uz predloženi ambijent je komoda BRETAGNA 3K1F, koja je izrađena u kombinaciji dekora artisan hrasta sa segmentima u dekoru bele lak folije, koji unose osvežavajuću estetiku u ambijent. Drvene ručice povezuju dekore u jednu estetsku celinu, dok visoki nogari ističu njihovu eleganciju. Bele površine komode odlično otvaraju prostor, a velika gornja površina savršena je za svedeni odabir dekoracije.

Članak se nastavlja posle reklama

Pored zlatnih i belih detalja, dekoracija može biti staklena vaza ATMOSPHERA, a možete da dodate i biljku koja će svojom zelenom bojom doprineti na kontrastu, a i dodati osećaj prirode u domu. Ukoliko niste ljubitelj redovnog zalivanja biljke i brige o njoj, možete se odlučiti i za dekorativno veštačko cveće EUCALIPTUS. Predlog naših dizajnera je i slika na zidu koja prati jesenju koloritnu notu, poput slike VENECIJA 33×95.

Za jesenje prohladne večeri uvek je dobrodošlo neko toplo ćebence u koje ćete se umotati i uživati u čitanju omiljene knjige ili gledanju serije. Uz toplinu i udobnost koje će pružiti, može biti odličan način da dodate boju i osveženje u prostoriju, pa bi prekrivač DIAMOND u žutoj boji bio sjajan izbor.

Članak se nastavlja posle reklama

U spavaćoj sobi možete okrečiti zidove u oker nijansu, a kao osveženje dodati tabure TRAPEZ XL u žutoj boji. Modernog je dizajna koji odgovara savremenom stilu uređenja enterijera, pritom žuta na sjajan način osvežava i otvara prostor, dok njegov trapezasti oblik doprinosi estetskom utisku.

Članak se nastavlja posle reklama

Za krevet za spavanje dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu bračni krevet NUBIA 160, u dekoru flagstaf hrasta sa uzglavljem grafit sive boje i crnim stopicama, koji predstavlja novi nivo estetske odvažnosti koja odlikuje najsavremenije domove. Uklapa se uz skoro svaki ambijent, a odlično mu leži skoro svaka kombinacija posteljine. Kao dekoraciju, po krevetu možete da rasporedite i nekoliko jastuka sa jastučnicama različitih paterna i teksturama, za dodatni osećaj topline i udobnosti. Uz krevet, odlično se uklapaju i ostali elementi spavaće sobe NUBIA, koji su odlično rešenje za kompletno konceptualno rešenje za uređenje ambijenta spavaće sobe.

Jesen se smatra jednim od lepših doba u godini, pa ga na sjajan način možete uključiti i u izgled svog doma. Tamniji tonovi kao što su bordo, narandžasta i oker stvaraju luksuzan utisak u enterijeru i mogu se upariti sa skoro svakim stilom nameštaja, a na vama je da odaberete spoj omiljenih jesenjih nijansi i komada nameštaja, kako biste stvorili ambijent koji poziva na ušuškavanje i odmor, a uz miris cimeta i bundeve ugođaj će biti potpun.

 

Članak se nastavlja posle reklama