Kao nov: 5 top ideja kako transformisati stari nameštaj

by | October 7, 2022
kako transformisati stari nameštaj

Evo kako tranfsormisati stari namešatj, uz pomoć ovih jednostavnih, a efektnih trikova!

U savremenoj stvarnosti, nije uvek moguće kupiti novi nameštaj. Ali to nije problem, jer se i stari nameštaj može stilizovati i prilagoditi novom enterijeru i izgledaće savršeno. U izvesnom smislu imamo sreće, jer je kombinacija starog i novog nameštaja sada aktuelnija nego ikada. Glavna stvar je da to uradite namerno, tako da predmeti koji su dragi srcu ne izgledaju strano u novom enterijeru, već da samo naglase njegovu posebnost. Otkrivamo vam kako možete pribeći jednostavnoj restauraciji i postići neverovatne rezultate.

Kako transformisati stari nameštaj?

Prefarbavanje

Ako stari nameštaj ili dekor ne odgovaraju boji novog enterijera, može se lako prefarbati. Na sreću, sada postoji veliki izbor boja i lakova: za drvo, metal ili porcelan. Možete prefarbati stare ormare, stolice, metalne abažure, podne pločice, pa čak i radijatore. Prostor za maštu ovde je kolosalan, glavna stvar je da ne preterujete!

Promenite funkciju

Ponekad starinski predmeti za domaćinstvo mogu biti prilično lepi. Dakle, neki stari taburei sa kitnjastom nogom mogu lako da prođu za noćni stočić, a od starih kofera možete napraviti sofu. Dopunjavajući svoj novi enterijer ovakvim vintage detaljima, unećete živost i originalnost svom domu, tako da ne treba da se oslobađate retkih i izuzetnih predmeta.

Kako transformisati stari nameštaj- zamenite ručke

Na prvi pogled se čini da tako mali detalj neće mnogo promeniti celokupnu sliku, ali ovo je zabluda. Promenom starih ručki, na primer, kod ormara, modernijim dizajnom, potpuno ćete promeniti percepciju ovog predmeta. Možete ići još dalje i pokupiti iste vintage ručke za starinski ormarić, namerno velike i privlačne: u obliku grana, zmija ili drugih bizarnih oblika. Ovo će stari običan ormar učiniti pravim umetničkim predmetom.

Nameštaj i boje – učinite svoj dom zdravim

Promena akcenta

Druga opcija za uspešno stilizovanje postojećeg nameštaja u novom enterijeru je da doslovno kreirate novi enterijer oko starog nameštaja. Ova opcija je veoma dobra kada je u pitanju bilo koja dominanta: sofa, krevet, trpezarijski set.

Kako transformisati stari nameštaj- tapaciranje

Često tapacirani nameštaj prestaje da odgovara zbog propadanja tkanine u kojoj je napravljen. Dakle, treba samo da prevučete staru otrcanu stolicu sa supermodernom tkaninom i jednostavno je nećete prepoznati! Majstori za tapaciranje lako se mogu pronaći u pretraživačima na Internetu. Ovo će vam uštedeti mnogo novca u poređenju sa kupovinom novog komada nameštaja i uštedeće vam vreme u potrazi.

kanzefar/iStock/Getty Images Plus via Getty Images