Kako izabrati novu sofu: 5 nepogrešivih saveta

by | December 2, 2022
Kako izabrati novu sofu

Kako izabrati novu sofu? Ako sumnjate kada kupujete novu sofu, nudimo vam najbolje trikove kako biste uspeli. Prva stvar je da razmislite šta vam treba i odatle da krenete. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MobilaEdion (@mobilaedion)


Postoji nekoliko stvari koje dizajneri preporučuju da se uzmu u obzir pre nego što počnete da kupujete bilo koji model. Za svaku dnevnu sobu postoji idealna sofa koja pristaje kao rukavica: samo morate primeniti ove trikove da biste je pronašli!

Kako izabrati novu sofu?

RAZMISLITE O VELIČINI

Da, veličina je bitna. I to mnogo. Naročito kada želite da ugradite sofu sa četiri sedišta i ležaljku u mali stan. Pre nego što kupite nasumično, izmerite svoju dnevnu da biste saznali koliko tačno prostora imate. Ako imate komplikovanu prostoriju, sa mnogo stubova ili radijatorom između, imajte na umu da ovi elementi ograničavaju i da će na kraju smanjiti asortiman sofa za kupovinu, jer deluju kao prepreke.

Razmislite o svima njima unapred i kada tražite sofu, pogledajte da li bi ova mogla da reši ove probleme. Na kraju, takođe zapamtite da izmerite ulaz u kuću, a takođe i u sobu: nemojte ići da kupujete novu sofu koja ne prolazi kroz vrata.

STIL I OBLIK

Ako ne znate koji stil ili vrstu sofe da kupite, odaberite onu čiji je dizajn bezvremenski: čak i ako vreme prođe, sofa neće izaći iz mode i ostaće sa vama dugo vremena.

Međutim, ako u vašem domu postoji veoma izražen dekorativni stil, pregledajte one koji vam najviše pristaju, odbacite one koje vam se manje sviđaju i onda odlučite među finalistima na osnovu praktičnosti: da li se pere ili ne, da li se može ukloniti ili ne… Ako ste neodlučni, trebalo bi da znate da postoji mnogo brendova koji prave sofe po narudžbini.

KAKO IZABRATI PRAVU SOFU PREMA FUNKCIJi

Razmislite šta vam treba od nove sofe i zabeležite to: postoje ljudi kojima bi nova sofa bila potrebna da ima sanduk sa prostorom za odlaganje.

Drugi, pak, traže veliku sofu na razvlačenje jer često imaju goste. Bilo kako bilo, potrebno je da razmislite šta biste želeli da dobijete od te sofe i ne zaboravite to čak i ako se potraga zakomplikuje. Postoje veoma lepe sofe po dobroj ceni, ali u tom smislu morate biti zahtevni.

UDOBNOST JE NEOPHODNA

Koja je najosnovnija karakteristika koju kauč treba da ima? Bez sumnje, udobnost . Neudobna sofa je beskoristan komad, jer ne ispunjava svoju glavnu funkciju. Sve sofe, bez obzira na njihov oblik, veličinu ili stil, dele ovu karakteristiku.

Prilikom izbora sofe procenite njenu dubinu i visinu naslona kako biste znali da li utiču na položaj sedenja ili ne. Sedišta treba da imaju dovoljno prostora da se udobno naslone – mada ako želite više, nabavite ležaljku. Takođe proverite koji jastuci i koja čvrstoća okvira vam se najviše dopadaju: svaka sofa je drugačija!

KAKO IZABRATI NOVU SOFU- NAVLAKE

Prekrivači za sofu su važniji nego što mislite. Navlake mogu dati originalan dodir sofi, dok deluju kao zaštitni sloj. Postoje navlake koje se mogu ukloniti – idealne za porodice sa decom ili kućnim ljubimcima – i koje se mogu prati. Kao što vidite, vredi uložiti malo više novca u presvlaku za sofu koja ga štiti i produžava životni vek nameštaja.

 

 

Odaberite savršene jastučiće za vašu sofu ili kauč


Scovad/iStock/Getty Images Plus via Getty Images