Kada je kupovina polovnog nameštaja katastrofalna greška?

by | November 23, 2023
Kada je kupovina polovnog nameštaja katastrofalna greška

Ne samo da je isplativije, nego kupovina polovnog nameštaja unosi i poseban šarm u enterijer. Međutim, polovni komadi ponekad mogu da vas debelo koštaju.

Kada je kupovina polovnog nameštaja katastrofalna greška?

Mogućnost da pronađete prelepi polovni komad je definitivno primamljiva, ali, osim ako ne znate šta radite, lako je pogrešiti. Pored nekih pravih dragulja, postoji i mnogo komada kojima zaista ne biste želeli da date prostor u kući. U nastavku pogledajte najveće greške koje se prave u lovu na polovni nameštaj.

Kupovina oštećenog polovnog nameštaja

Jedna od ključnih grešaka kod kupovine polovnog nameštaja je izbor komada oko kojih jednostavno ima previše posla da bi se popravio. Na kraju to često ispadne skuplja investicija u odnosu na kupovinu novog nameštaja.

Jedan primer je tapacirana stolica koju treba ponovo tapacirati. Ako osnova stolice nije u dobrom stanju, ponovno tapaciranje stolice nije vredno troškova.

Kada kupujete polovni nameštaj, obratite pažnju na kvalitet i nivo istrošenosti. Prva greška koju želite da izbegnete je kupovina bilo čega što vam neće trajati dovoljno dugo da otplati svoju cenu. Prosto nije svaki istrošen predmet skriveni dragulj koji čeka na transformaciju.

Niste detaljno proverili nameštaj

Uzbuđenje vintidž kupovine može nas naterati da zaboravimo da detaljno pregledamo komade. Strpljenje je najvažnije, zato izbegavajte brze kupovine. Odvojite vreme da procenite stanje, kvalitet i autentičnost svakog komada.

Proverite da li je u dovoljno dobrom stanju da se ne raspadne čim ga vratite kući. Proverite da li postoje znaci štetočina jerrelep komad može brzo izgubiti svoj šarm ako dolazi sa skrivenim problemima.

Niste otvoreni za druge stilove

Možda ćete se usuditi da tražite određenu vrstu nameštaja, ali često ćete naići na blago koje nikada ne biste očekivali. Mogli biste se zaljubiti u nešto za šta niste ni znali da postoji. Ova iznenađujuća otkrića su ono što štednju čini beskrajno zabavnim iskustvom. Dajte ovim predmetima priliku da postanu deo vaše dekoracije doma. Njihova misterija je odlična za početak razgovora.

Impulsivna kupovina polovnog nameštaja

Zapitajte se da li vam je zaista potrebno. Ako vas je zaista očaralo, onda je odgovor da.

Kada pronađete najsjajniji, najunikatniji komad, po ceni koja se ne može nadmašiti, uzmite telefon da biste ga malo istražili. Samo zato što ga nikada ranije niste videli, ne znači da nije dobro poznat komad sa dobro dokumentovanom istorijom prodaje.

Ako postoji oznaka ili potpis proizvođača, potražite to ili pretražite slike na Guglu. Možda ćete otkriti da ovaj komad nameštaja možete prodati za mnogo više od cene za koju ćete ga dobiti.

Udobnost nameštaja je ključna

I na kraju, ne zaboravite na udobnost. Vintidž stolica može izgledati prelepo, ali ako ne možete da sedite na njoj, kolika je zapravo upotrebljiva? Ne dozvolite da vas zanosi samo estetika. Uverite se da polovni nameštaj koji nameravate da kuptime zaista služi svojoj nameni. Nikada nemojte praviti kompromise u pogledu udobnosti i funkcionalnosti.

 


Miljana Momirović

Brankospejs/GettyImagesPlus