Kako vratiti kupatilu besprekornu čistoću kao posle renoviranja?

by | December 27, 2022
besprekorno čisto kupatilo

Kupatilo je jedna od prostorija u stanu koje zahtevaju priličan trud da bi ostale blještavo čiste. Vratite mu besprekornu čistoću u nekoliko koraka

 

Kako kupatilu vratiti besprekornu čistoću?

Besprekorno čiste pločice

Ako postoje problemi sa ventilacijom u prostoriji, mogu se pojaviti tragovi crne buđi od vlage. Sirćetni rastvor (100 ml 9% sirćeta na 1 litar vode) trebalo bi da pomogne da se pločica vrati u staro stanje. Četkica za zube umočena u sirćetni rastvor dobro uklanja prljavštinu sa fugni.

Članak se nastavlja posle reklama

Besprekorno čist plafon

Plafon nije lako oprati, morate naporno raditi u nekoliko faza. Prvo usisajte prašinu i paučinu, a zatim potopite vrh krpe u rastvor sirćeta i pređite preko cele površine. Ovaj alat uklanja tragove plesni i prljavštine. Nosite zaštitne naočare kako biste sprečili da vam sredstvo za čišćenje uđe u oči.

Kako vratiti kupatilu besprekornu čistoću: Tuš

Voda iz slavine stvara kamenac na tušu i blokira normalan protok. Sipajte sirće u plastičnu kesu, u nju ubacite mlaznicu i čvrsto zavežite krajeve. Vratite se za dva sata, isperite ostatak proizvoda i zaboravite na ovaj problem.

Besprekorno čisto ogledalo

Ako nemate pri ruci sredstvo za čišćenje stakla, pomoći će vam narodni lajf hak sa vodonik peroksidom i sodom. Pripremite proizvod, navlažite sunđer i prebrišite površinu ogledala. Zatim obrišite malom količinom pene za brijanje – to će zaštititi od zamagljivanja i stvaranja novih pruga.

Članak se nastavlja posle reklama

Besprekorno čista kada

Nemojte koristiti agresivne ili abrazivne supstance za održavanje čistoće. Mogu ostaviti ogrebotine i oštetiti emajl. Kako onda? Pripremite rastvor: u 4 litre vode razblažite ½ šolje sirćeta, čašu alkohola, ¼ šolje sode bikarbone. Nanesite na unutrašnju površinu, utrljajte četkom ili sunđerom i isperite hladnom vodom. Briljantan rezultat!

Kako vratiti kupatilu besprekornu čistoću: VC šolja

Na površini  se nakupljaju rđa, naslage kamenca i druge neprijatne materije. Možete je osvežiti sredstvom na bazi limunovog soka i sode bikarbone. Pomešajte sastojke u jednakim razmerama sa vodom, nanesite dobijenu kašu na problematična područja. Vratite se nakon 20 minuta, isperite preostalu prljavštinu četkom i vodom.

Članak se nastavlja posle reklama

Besprekorno čista zavesa

Na zavesi se nakupljaju bakterije, buđ i kamenac.  Pomešajte 500 ml hlornog izbeljivača sa 2 kašičice deterdženta za pranje sudova. Penom prekrijte celu površinu zavese. Posle 10 minuta istrljajte sunđerom, isperite preostalu prljavštinu. Obavezno koristite rukavice da zaštitite kožu!


H. Dunđerov

Anatoli Igolian/gettyimagesplus