Radni kutak : produktivno i kod kuće

by | December 28, 2022
radni kutak

Red i urednost podižu stepen produktivnosti, što je neophodno za radni kutak. Pokazujemo vam kako da dobro organizujete sebe i svoje radno mesto i izbegnete potencijalni nered. 

 

Uredan radni kutak pomoću sledećih saveta:

Pisaći sto je suštinsko središte radnog mesta – ali njemu su potrebni i sposobni partneri. Upravo takav partner je drvena stalaža, na koju možete odložiti novine, staviti kutiju za sitnije stvari, ali i montirati lampu kako bi vam i ovaj ugao bio lepo osvetljen.

Minijaturni radni kutak

Čak i najmanje radno mesto može da bude savršeno organizovano. Kod ovog rešenja iskorišćene su sve tehničke i prostorne mogućnosti. Na taj način ovaj minijaturni radni kutak raspolaže zadivljujuće velikim funkcionalnim potencijalima: police su tu za uredno odlaganje potrebnog pribora, a hoklica se nakon obavljenog posla jednostavno umetne pod integrisani pisaći sto. Velika prednost: kada se posao privede kraju, klizna vrata se zatvaraju i sve je već sklonjeno s pogleda.

Radni kutak : korisni pomoćnici

Naročito su praktični mali komadi nameštaja (poput otvorenih ormarića ili npr. barskih kolica s točkićima) – možemo da ih postavimo u ugao prostorije, tik do radnog stola ili, jednostavno, tamo gde imamo mesta. Ono što je lepo na oko komotno može da stoji izloženo pogledu, a sitnije stvari kojih uglavnom imamo i previše najbolje je odložiti u kutije, bilo metalne, pletene, plastične… U svakom slučaju najbolje je da su u potpunosti iste, jer će tako manje doći do izražaja i osigurati uredan izgled tog dela prostorije.

Grupisani magazini – novi komad nameštaja

Pomoću ove ideje za skladištenje omiljeni magazini se pretvaraju u stilski korisnu policu ili stočić. Magazine, brošure, sveske naslažite između dve drvene ploče, utegnite ih pomoću remena i montirajte točkiće i poslužavnik.

Elegantan radni kutak

Ugradni ormar predstavlja pravo rešenje, pogotovo ako vam je potrebno veoma mnogo prostora za odlaganje. Zatvorene ormanske površine od zida do zida čine jedinstvenu celinu, a omogućavaju i korisnu upotrebu i najmanjeg kutka. Crna boja daje čitavoj prostoriji elegantan izgled, a panel u boji drveta čini da sve deluje malo toplije.

Pregledno i nadohvat ruke

Gomile beleški i dokumenata nakupljaju se brzinom koju je nemoguće ispratiti. Umesto da ih nepregledno nagomilavate na stolu možete ih pribosti na zid. Ovde je u tu svrhu kompletna površina uz pisaći sto prekrivena plutanom oblogom. Ova konfiguracija ne omogućava vam samo da održite preglednost nego deluje i inspirativno, unoseći red u vaše misli.

Nadamo se da će vam ovi predlozi pomoći da i vašim radnim prostorom zavlada produktivnost i pozitivna energija.

 

 


KatarzynaBialasiewicz/gettyimages