Jednostavan TikTok trik: Kako izravnati posteljinu bez peglanja

by | January 27, 2023
peglanje posteljine

Popularna blogerka otkrila je jednostavan trik kako da se oslobodite bora na čaršavima i prekrivačima za nekoliko minuta a da pritom čak i ne upalite peglu.

Peglanje posteljine je mukotrpan i dug proces, ne baš omiljenih na listi domaćica. Međutim, postoji lukav trik za one koji više vole da spavaju na glatkim čaršavima, a da ne troše vreme na peglanje.

Kako izgladiti posteljinu bez pegle – životni trik koji zadivljuje svojom jednostavnošću

Australijska blogerka Šantel Mila (@mama_mila_ na TikTok-u) podelila je genijalan način  da brzo učini posteljinu glatkom, kao posle pegle ili pare.

Sve što vam treba je boca sa raspršivačem (dostupna u bilo kojoj prodavnici ) i malo vode. Sledeći put kada položite čistu posteljinu, poprskajte je vodom iz boce sa raspršivačem kada je već na krevetu i zagladite je – nabori će nestati začas! Ista tehnika može da funkcioniše i na jorganu, jastučnicama, ako ih prvo pažljivo položite na krevet.

Chantel je takođe rekla kako efikasno očistiti dušek uz pomoć improvizovanih sredstava. Sve što vam treba je soda bikarbona i vaše omiljeno eterično ulje za prijatan miris. Pomešajte sodu bikarbonu sa malom količinom vode (do glatke paste) i nekoliko kapi ulja, nanese smešu na zaprljane delove dušeka i ostavi sat vremena. Zatim se naoružajte usisivačem i njime očistite soda pastu zajedno sa mrljama.

Inače, soda bikarbona je univerzalni pomoćnik u domaćinstvu, zbog svog alkalnog pH neutrališe mnoge uporne zagađivače. Dakle, uz njegovu pomoć možete se osloboditi masti unutar rerne: uzmite pola čaše sode i pomešajte sa malo vode do homogene paste. Sunđerom ili četkom nanesite mešavinu sode na kontaminirana mesta rerne i ostavite dvadeset minuta, a zatim obrišite sunđerom navlaženim vodom ili sirćetom. Približno isto se može uraditi sa sapunastim premazom na površinama u kupatilu.


Suphansa Subruayying/GettyImagesPlus

Tags: