Ova suptilna nijansa sive menja belu boju i mnogo je luksuznija

by | February 20, 2024
Ova suptilna nijansa sive menja belu boju i mnogo je luksuznija

Ako do sada niste čuli za ovu boju, sigurno ćete primetiti da sve više prostora dobija elemente u nijansi sive.

Suptilna nijansa sive: Novi trend za instant luksuzan izgled

Suptilna siva je nova nijansa neutralne boje koja zamenjuje kremaste bele boje koje smo svi koristili već neko vreme, i to je fascinantna boja, da ne kažem više od toga. Dizajneri je vole zbog njene sposobnosti da radi u gotovo bilo kojoj dizajnerskoj šemi, i trenutno stvara sofisticiran izgled.

Fascinacija sivom bojom u enterijerima nije nova, i većina nas je pre nekoliko godina prešla na hladne, čelične tonove koji su bili sinonim za moderne domove. Od tada smo se pomerili i jedine vrste sivih koje smo i dalje smatrali prihvatljivim bile su one sa toplim podtonovima. Sada je ‘suptilna siva’ ta koja traži našu pažnju.

Suptilna siva je toliko svetla i neutralna da ima kapacitet da se prilagodi bojama oko sebe i da ih reflektuje na način koji osigurava da će izgledati dobro jedna pored druge. Kao i sa bojama koje idu uz sivu, važno je kako gradite paletu. Dizajneri enterijera razmatraju završne obrade i tkanine, kako funkcionišu zajedno, i kakav će biti krajnji efekat.

Zašto je suptilna nijansa sive trenutno u trendu?

Suptilna siva je sinonim za lakoću upotrebe. Lako se može uključiti u bilo koju šemu bez brige o bilo kakvim sukobima boja i dovoljno je suptilna da će lako stvoriti taj smirujući, luksuzni izgled koji dizajneri sada cene. Idealna je za minimalističke šeme. Naša kolektivna ljubav prema sivoj boji nije nova, i bilo je vreme za novu iteraciju.

Kako možete koristiti suptilnu nijansu sive?

Najbolja stvar kod suptilne sive je što je tako lako koristiti, bilo da farbate svoje zidove u nijansi, ili birate bilo koji nameštaj ili tkanine. Dobro se slaže sa gotovo svakom paletom boja, uključujući plave i roze. Kada birate svoju sivu, birajte svetlu, skoro prozirnu nijansu, i testirajte je tako što ćete staviti isečak pored nameštaja ili tkanina u svom domu, da vidite kako se prilagođava i pokuplja tonove iz boja oko sebe. Divno se slaže sa različitim tonovima drveta, prirodnim kamenjem i bojama peska.

Prihvatanje ove monohromatske šeme fantastičan je način stvaranja šik, minimalističke osnove sobe koja može da posluži kao svestrana osnova za eklektične, šarene dodatke i nameštaj. Suptilna siva je idealna za stvaranje toplog i gostoljubivog ambijenta.

Izbegnite potencijalne greške

Koliko god da je suptilno siva laka za korišćenje, kada dekorišete sa sivom bojom, stručnjaci nas savetuju da izbegavamo stvaranje izgleda koji je previše hladan. Vlasnici kuća treba da izbegavaju uparivanje sa crnom ili dubokim hladnim sivim bojama – ovaj stil deluje previše hladno i sterilno. Danas vlasnici kuća i dizajneri traže prostore koji deluju živopisno, i udobno.

 


Borjana Božić

in4mal/gettyimages