Pre i posle renoviranja: Ovo eklektično kupatilo će vas šarmirati

by | October 4, 2023
Eklektično kupatilo

Od kupatila iz 70ih, uz ideje i pametan plan, bračni par je stvorio eklektično kupatilo iz snova sa velikom tuš-kabinom i otmenim dizajnom.

Pre i posle renoviranja: Eklektično kupatilo sa vintidž detaljima

Ušteda novca

Vlasnici kuče, Carla i Fraser, vole majstorske poslove po kući ali su se odlučili da koriste profesionalce za sve vodovodne instalacije, ugradnju i postavljanje pločica u interesu vremena. „S obzirom da je ovo bilo jedino kupatilo u kući, znali smo da bismo to uradili duplo sporije da smo to radili sami“, kaže ona.

Međutim, bilo je mnogo stvari na kojima su uštedeli, uključujući rušenje. “Mislila sam da će ovo biti zaista teško, ali zapravo je to bio odličan trening!”

Promena u izgledu: Eklektično kupatilo

Planiranje je bilo ključno za renoviranje ovog prostora. U novom kupatilu, toalet je na spoljnom zidu – gde je nekada bila kada – a tuš kabina zauzima mesto starog toaleta i umivaonika. “Zaista sam uživala u procesu pokretanja od nule, ostvarivanju svih mojih ideja i igranja sa različitim šemama pre nego što sam se odlučila za konačni dizajn”, kaže Carla.

Smeli izbor dizajna

Nove grafičke crno-bele pločice na podu imaju retro karakter, a duboke plavo-zelene pločice na zidu donose malo boje.
Carla i Fraser su napravili sopstvenu kupatilsku komodu sa umivaonikom, koju su preradili od komoda koje su kupili u prodavnici polovnog nameštaja. Sve što je trebalo bilo je malo šmirglanja i novi lak.

Funkcionalni detalji

Pre postavljanja pločica, ugradili su zidnu nišu u tuš-kabini i izvicu iznad toaleta. I jedno i drugo nudi malo dodatnog prostora za skladištenje koji je u malom kupatilu uvek potreban. Velika šipka za peškire preko puta ulaza u tuš-kabinu je još jedna genijalna ideja.

Sa poboljšanim rasporedom i smelim novim dizajnerskim karakteristikama, kupatilo je potpuno neprepoznatljivo.

“Ovo je prvi put da sam planirala potpuno renoviranje prostorije od nule“, kaže Carla. „Svi moji prethodni projekti su bili ili kozmetički, kao što je preuređenje, ili manji projekti, kao što je pregradnja. Ali proces je vredeo, kaže ona. „Ima toliko detalja koje istinski volim!“

Miljana Momirović

t sableaux/GettyImagesPlus