Luksuz u trpezariji: 5 detalja zbog kojih će izgledati skupo

by | June 8, 2023
Luksuz u trpezariji

Ne morate da potrošite bogatstvo na masivni i skupoceni trpezarijski nameštaj. Uz ove pažljivo odabrane trikove imaćete luskuz u trpezariji za malo novca. Pogedajte u nastavku na kojih 5 detalja da obratite pažnju kada uređujete trpezariju.

Luksuz u trpezariji: 5 detalja zbog kojih će izgledati skupo

Komoda

Kada je reč o luskuznom izgledu trepazarije, dodatak moderne ili vintidž komode učiniće da deluje skupo. Osim toga, vrlo su praktične jer stvara više prostora za posluživanje priloga, pića ili deserta tako da sto ne bude pretrpan. Iznad komode možete postaviti ogledalo, zanimljivo umetničko delo ili zidnu lampu koja će doprineti ambijentu.

Romantično osvetljenje

Izvor svetlosti značajno utiče na ambijent prostor. A postoji razlog zašto fensi restorani imaju prigušeno osvetljenje u večernjim časovima, dok je u vreme ručka sve svetlo i prozračno. Najbolji način da se uverite da je vaša trpezarija pripremljena za svako raspoloženje je da postavite podne ili zidne lampe. Tokom dana služite se dnevnom svetlošću sa prozora, dok u vreme večere možete da upalite pomoćne lampe za totalno drugačiji ambijent.

Luksuz u trpezariji: Stolica na čelu stola

Slično kao što kralj ili kraljica sede na posebnoj fotelji tokom gozbe, ako imate stolice na čelu stola, učinite ih posebnim. Isprobajte stolicu koja je presvučena bogatom tkaninom poput somota, ili se pridržavajte istog dizajna ali na primer, promenite boju, postavite drugačiju presvlaku i tome slično.

.

Luksuz u trpezariji: Tepih

U slučaju da nemate posebnu prostoriju za obroke sa porodicom ili želite da svojoj trpezariji dodate “ono nešto”, tepih je tu da ulepša enterijer. Bez tepiha, prostorija može izgledati kao da lebdi. Uz pomoć ovog trika, zoniraćete prostor i staviti fokus na vašu predivnu trpezariju.

Dekoracija

Trpezarijski sto bez dekorativnih predmeta može delovati prazno. Međutim kada na njega postavite svećnjake, korpu sa voćem ili neobičnu vazu, ambijent će dobiti luskuzniji izgled i prijatniji ambijent.

 


Miljana Momirović

Yevhenii Podshyvalov/GettyImagesPlus