Pre i posle transformacija spavaćih soba: 3 primera koji će vas ostaviti bez daha!

by | April 23, 2024
Pre i posle transformacija spavaćih soba: 3 primera koji će vas ostaviti bez daha!

Teško je pronaći inspiraciju u zastarelim komadima nameštaja i bojama koje ste odabrali pre godina, ali ove prelepe spavaće sobe dokazuju da je moguće videti dalje od staromodnog enterijera i udahnuti novi život u vašu zastarelu spavaću sobu.

Sledi transformacija spavaćih soba:

Ako vam nedostaje inspiracija za vašu sopstvenu spavaću sobu, došli ste na pravo mesto. Evo naših omiljenih modernih spavaćih soba koje su doživele ozbiljno osveženje.

Ova obična spavaća soba pretvorena je u mirnu oazu

Iako nije bilo ničega zaista lošeg u ovoj svetloj, prozračnoj spavaćoj sobi, vlasnici ovog doma imali su drugačiju ideju. “Kada su klijenti došli kod mene da razgovaramo o svom projektu, tražili su da kreiram glavnu spavaću sobu koja će imati dramu i pomoći im da bolje spavaju”, kaže Mark Šubert iz Čikaga, iz Phillip Harrison Interiors.

“Odlučio sam se za tamnu boju dizajna kako bih prihvatio dramu koju su klijenti želeli, ali i stvorio okruženje koje će im omogućiti bolji odmor. To je postignuto kroz tamnu boju zidova, roletne za potpuno zatamnjenje i luksuzne materijale.”

Staromodna soba koja dobija novi ambijent

Dizajnerka Korin Matern stavila je pečat na ovu ranč-stilsku vinariju svojim prepoznatljivim umirujućim estetikom.

Prostor je bio umoran i zastareo, ali sa drvenim gredama i okružen inspirativnim pogledima na prirodu, postojao je ogroman potencijal koji je tim uspešno otključao.

Transformacija spavaćih soba u savr[enu oazu

Crvena je hrabra boja za bilo koju sobu, ali je posebno teško pravilno je uklopiti u spavaćoj sobi. Ova nijansa nosi toliko energije i živosti da nije nužno pogodna za dobar noćni san. Dizajnerski dvojac Ome Dezin uspeo je da otkloni vrišteću boju kako bi stvorio opuštajući estetski doživljaj, infuziju prostora opuštajućom bojom zidova i dekorom.

“Osnovne boje doma su terakota, teget plava, prirodni tonovi drveta, krem, bela i malo zelena i svetloplava”, objašnjavaju Džoel i Džesi. “Osnova zemljanih tonova uvek će pružiti opušten prostor.”

Noćni stočići u spavaćoj sobi su jedini prostori za dekor. “Za noćne stočiće u spavaćoj sobi obično smanjujemo nered postavljanjem zidnih svećnjaka kao noćnih svetiljki pored kreveta što omogućava više prostora. Što jednostavnije, to bolje, knjiga i jednostavna vaza sa cvećem, lepo staklo za vodu je zaista sve što vam je potrebno.”

 


Ninoon/gettyimages